Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Google va șterge conturile inactive. Ce trebuie să faci pentru a-ți păstra contul

Publicat de: Euronews

Conform politicii actualizate a Google privind conturile inactive, pe care gigantul tehnologic a anunțat-o în luna mai, conturile care nu au mai fost folosite de cel puțin doi ani ar putea fi șterse. Conturile considerate inactive vor fi șterse într-o abordare etapizată începând de vineri, potrivit Euronews Next.

Dacă aveți un cont care riscă să fie șters, ar trebui să primiți mai multe notificări de la Google trimise la adresa de e-mail afiliată contului respectiv și la adresa de recuperare a acestuia (dacă există una).

Dar dacă încă nu ați terminat de citit această nouă politică și doriți să vă asigurați că conținutul dvs. de pe Google Drive, Docs, Gmail și altele este salvat, iată ce trebuie să știți.

De ce șterge Google conturile inactive?

În anunțul din luna mai, Google a atribuit actualizarea conturilor inactive unor probleme de securitate.

Conturile care nu au fost folosite de mult timp sunt mai susceptibile de a fi compromise, a declarat compania, menționând că "conturile uitate sau nesupravegheate" au de obicei parole vechi, adesea nu dispun de autentificare cu doi factori și primesc mai puține verificări de securitate. Prin urmare, aceste conturi ar putea fi deturnate și folosite pentru spam sau alt conținut rău intenționat, precum și pentru furtul de identitate.

Cum pot împiedica ștergerea contului meu?

Cel mai simplu mod de a vă menține contul Google activ (și, astfel, de a împiedica ștergerea acestuia) este să vă conectați cel puțin o dată la doi ani.

Alte acțiuni care îndeplinesc cerințele de activitate a contului includ trimiterea sau parcurgerea e-mailurilor, utilizarea căutării Google și vizionarea de videoclipuri YouTube, toate acestea în timp ce sunteți conectat la contul Google.

Abonamentele existente configurate prin intermediul contului Google, inclusiv profilurile pentru aplicații și publicații terțe, pot, de asemenea, să fie luate în considerare pentru activitate.

Păstrarea conținutului în Google Photos necesită o anumită autentificare. După cum a anunțat anterior Google, conținutul Photos poate fi șters în mod similar după doi ani de inactivitate - ceea ce înseamnă că ar trebui să deschideți aplicația din când în când pentru a evita ca imaginile să ajungă la coșul de gunoi.

Există vreo excepție de la această politică?

Doar conturile Google personale care nu au fost utilizate timp de doi ani sau mai mult vor fi afectate de această actualizare a conturilor inactive. Conturile create pentru organizații, cum ar fi școli sau companii, nu vor fi afectate, precizează Google.

Conform politicii online a Google, alte excepții includ conturile Google care gestionează conturi minore active, conturile care conțin un sold de carduri cadou, precum și cele care au fost folosite pentru a achiziționa produse, aplicații sau abonamente Google care sunt în curs de desfășurare.

De asemenea, nu există planuri de a șterge conturile cu videoclipuri YouTube în acest moment, a confirmat luni un purtător de cuvânt al Google pentru The Associated Press.

Pot salva date din contul meu Google?

Dincolo de menținerea activă a contului Google, există câteva instrumente care vă pot ajuta să vă gestionați și să faceți o copie de rezervă a datelor.

Google Takeout, de exemplu, permite utilizatorilor să descarce și să exporte în orice moment datele contului în afara Google.

Iar Managerul de conturi inactive vă permite să alegeți ce se va întâmpla cu contul și datele dvs. dacă acesta devine inactiv - inclusiv opțiunile de a trimite fișiere selectate către contacte de încredere sau de a șterge contul în întregime.

De asemenea, politica online a Google precizează că, de la caz la caz, compania poate colabora cu familia apropiată pentru a închide contul unei persoane dragi decedate și/sau pentru a furniza o parte din conținutul contului, fără a împărtăși datele de autentificare.

Google le cere utilizatorilor să furnizeze și să actualizeze un e-mail de recuperare pentru contul lor - care este, de asemenea, util pentru a trimite notificări privind conturile inactive și alte comunicări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE