Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Google lansează noi opțiuni de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități

Google a anunțat marți o serie de noi opțiuni menite să ajute persoanele cu dizabilități să realizeze sarcinile zilnice prin utilizarea produselor sale, precum realizarea fotografiilor, obținerea de indicații sau chiar căutarea unor informații pe internet.

Care sunt noile funcțiile?

Compania a adăugat o nouă pictogramă pentru afaceri, disponibilă atât în Hărți, cât și în Căutare și care permite întreprinderilor să se autoidentifice ca fiind deținute de persoane cu dizabilități. Această pictogramă se adaugă la lista tot mai mare de pictograme ale întreprinderilor care sunt înregistrate în Google, printre care se numără cele deținute de persoane de culoare, asiatici și LGBTQ+ frienly.

De asemenea, Google a lansat Magnifier, o aplicație bazată pe camera foto, concepută pentru a folosi camera Pixel ca pe o lupă, permițând utilizatorilor să mărească imaginea și să adauge filtre de culoare. Aplicația a fost concepută alături de Institutul Național Regal al Nevăzătorilor și de Federația Națională a Nevăzătorilor și este utilă pentru persoanele cu vedere slabă pentru a vedea detaliile mici din lumea din jurul lor. Filtrele pot îmbunătăți contrastul, luminozitatea și culoarea textului mic și a altor subtilități cu care persoanele cu vedere slabă pot avea dificultăți.

Traseele accesibile pentru mersul pe jos vor ajunge pe Google Maps, pentru ca toți utilizatorii să navigheze pe trasee fără scări. Funcția este făcută pentru persoanele care folosesc scaune cu rotile, dar poate fi utilă și pentru persoanele în vârstă care au probleme cu scările sau pentru cei care călătoresc cu cărucioare. Google Maps introduce o pictogramă pentru scaune cu rotile la destinațiile care au o intrare fără trepte și facilități accesibile.

Guided Frame a apărut anul trecut pentru a îmbunătăți selfie-urile, dar noile funcții permit utilizatorilor nevăzători sau cu vedere slabă să realizeze selfie-uri. Combinația de indicații audio, animații cu contrast ridicat și feedback tactil le permite utilizatorilor cu vedere slabă să obțină fotografia perfectă, asigurându-se că fețele, animalele de companie, farfuriile sau chiar documentele sunt perfect încadrate.

Bara de adrese din Chrome detectează acum greșelile de scriere și sugerează site-uri web pe baza a ceea ce Google crede că ați vrut să spuneți. Tehnologia îi poate ajuta pe cei care suferă de dislexie, precum și pe toți cei care fac ocazional greșeli de scriere, să obțină conținutul pe care îl caută.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE