Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gândaci la spitalul din Slatina. Secția de cardiologie a spitalului este plină de insecte, reclamă pacienții

Secția de cardiologie a spitalului din Slatina este plină de gândaci, după cum arată imaginile trimise de un telespectator. Reprezentanții spitalului spun că dezinsecții se fac frecvent și că nu știu de probleme.

Chiar în aceste momente are loc un control al Direcției de Sănătate Publică la spital, cerut de prefectul județului Olt. El a transmis că nu a fost lăsat în spital să verifice personal situația semnalată de pacienți. DSP Olt a transmis pentru Euronews că sâmbătă dimineața va trimite rezultatele controlului la Ministerul Sănătății.

Martorii spun că gândacii sunt peste tot

Prefectura Olt, dar și DSP OLT caută gândacii semnalați de pacienți pe secția de cardiologie, secție care a mai avut astfel de probleme în trecut.

Mario De Mezzo, prefect Olt: ”În urma a doua sesizări pe care le-am primit că la spitalul de urgență Slatina colcăie de gândaci la secția de cardiologie, am decis astăzi să fac un control inopinat. Am fost întâmpinat de rezistență virulentă din partea directorului medical care nu este jurist, juristul fiind intimidat de acesta, altfel el împărtășindu-mi punctul de vedere că el poate face un control. Două ore mai târziu, după ce foarte multe hârtii au fost puse în mișcare, colegii de la DSP au reușit să intre în spital și să aibă acces pentru a face acest control, mie nefiindu-mi permis accesul să însoțesc corpul de control spunându-mi că-mi trebuie un ordin de prefect, semnat de prefect prin care prefectul îl deleagă pe prefect să facă acest control inopinat.”

Aparținător pacientă spital: ”Am văzut la secția de cardiologie foarte mulți gândaci, practic erau peste tot, pe mese, în noptierele pacienților, pe paturi, pe jos, chiar și în frigider erau intrați și, la un moment dat, când o doamnă din salon m-a rugat să îi dau geanta, pentru că avea nevoie de ceva din geantă și am luat-o din spatele noptierei, efectiv din ea au țâșnit 20-30 de gândaci.”

VEZI GALERIA
4 imagini

Este vorba de gândaci de bucătărie, după cum arată imaginile.

Aparținător pacientă spital: ”Erau extrem de mulți, cu sutele, în salon. Am comentat la un moment dat cu o asistentă care a zis că ei nu au ce face... acum, eu mă întreb dacă medicii nu văd, nu sesizează lucrurile astea.”

Am încercat să luăm legătura cu managerul spitalului, însă Angela Nicolae este în concediu. Am vorbit cu directoarea economică, cea care îi ține locul în perioada aceasta.

Reporter: ”Vă sun în legătură cu o situație care ne-a fost semnalată. Este vorba despre gândacii de pe secția de cardiologie. Ce se întâmplă exact, de ce sunt gândaci acolo?”

Director economic spital: ”Din punctul meu de vedere nu sunt gândaci în secția cardiologie. Sincer, nu am mers, acum cel puțin, de fapt, de mult timp nu am mai urcat pe secția cardiologie pentru că sunt directorul economic, nu sunt managerul, doar îi țin locul doamnei manager, care este de 3 zile în concediu. Noi facem dezinfectări din acestea frecvent, destul de des. Tocmai am avut un control de la DSP, cei care ne controlează pe noi, începând cu data de 2 august. Toată luna au stat aproape în permanență, zilnic au venit la noi și au făcut controale pe secții, în tot spitalul.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE