Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Fluviul Mississippi a secat pe mai multe porțiuni

Mississippi, cel mai lung fluviu din America de Nord, a secat pe mai multe porțiuni. În imaginile surprinse de o dronă, în zona Tiptonville, din statul Tennessee, albia fluviului este uscată pe suprafețe mari. Lipsa precipitațiilor din ultimele săptămâni a făcut ca nivelul fluviului Mississippi să se apropie de niveluri minime istorice în unele zone din Missouri, până în Louisiana.

Nivelul extrem de scăzut a dus la blocarea mai multor barje în noroi și în nisip, motiv pentru care paza de coastă a impus restricții pe căile navigabile. Se preconizează că fluviul va seca și mai mult în următoarele săptămâni, iar activitatea economică din regiune ar putea avea de suferit și localnicii si-ar putea pierde locurile de muncă. 

VEZI GALERIA
4 imagini

Nava ieșită la suprafață

O epavă a apărut de-a lungul malurilor râului Mississippi în Baton Rouge, Louisiana. Nava, despre care arheologii cred că este un feribot care s-a scufundat la sfârșitul anilor 1800 - începutul anilor 1900, a fost observată de un locuitor din Baton Rouge care se plimba pe mal la începutul acestei luni.

 

VEZI GALERIA
3 imagini

Descoperirea este cea mai recentă care a ieșit la suprafață în urma refluxului apelor cauzat de secetă. În timpul verii, retragerea apelor în Lake Mead National Recreation Area a scos la iveală mai multe rămășițe scheletice, un cimitir de bărci uitate și chiar o ambarcațiune scufundată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE