Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum va fi vremea în zilele următoare. De miercuri, temperaturile încep să scadă cu până la 10 grade

Valul de căldură cu 37-38 de grade persistă până diseară. Începând de miercuri, temperaturile ridicate se vor menține doar în sud-estul țării, pentru că în noaptea de marți spre miercuri, ploaia, descărcările electrice, vântul și vijeliile vor cuprinde până miercuri seară mare parte a țării.

”Va continua valul de căldură, care va aduce și astăzi cele mai ridicate temperaturi în vestul țării, de 37-38 de grade, poate izolat 39 de grade. Este adevărat că, de miercuri, zona cu temperaturi foarte ridicate se va restrânge în partea de sud-est a țării.

În București, va fi caniculă și mâine. În general, în această parte a țării, miercuri maximele vor fi între 34-36 grade.

Se restrânge valul de caniculă, pentru că treptat instabilitatea atmosferică se va extinde. Dacă marți după-amiază manifestările vor fi mai ales în Oltenia, zona Carpaților Meridionali. De la noapte, aversele, descărcările electrice, intensificările vântului, posibil grindina vor cuprinde mare parte a țării până mâine seara.

Zonele cele mai afectate sunt Oltenia, Banatul, sudul Crișanei, sudul Transilvaniei. Aici sunt așteptate și vijelii, care la rafala pot atinge și 70-80 km/h și cantități de apă care se pot acumula în timp scurt în acest interval și izolat pot ajunge la 60 l/mp”, a declarat Florinela Georgescu, meteorolog, pentru Euronews.

Temperaturile nu vor mai depăși 30-32 de grade începând de miercuri

“Dincolo de ziua de mâine, așteptăm ca miercuri spre joi și joi instabilitatea să fie mai pronunțată în sud-estul țării. Majoritatea acestor manifestări vor fi în această zonă. La nivelul întregii țări, temperaturile nu vor mai depăși 30-32 de grade, pornind de la 26-28 de grade, în nord-vest.

Zonele care astăzi au 36-38 de grade, vestul și nord-vestul țării, mâine vor avea o scădere de temperatură de aproape 10 grade”, a mai spus specialista.

Vor fi atât de dure vijeliile?

“Este probabil ca la primul impact al masei de aer mai rece, spre sfărșitul zilei de marți, în regiunile vestice și sud-vestice, fenomenele să fie foarte severe. Pe lângă aceste avertizări, trebuie să fim atenți și la avertizările care marchează vârfurile de intensitate pentru intensificările de vânt. Pentru București, este de așteptat ca miercuri după-amiază, miercuri-seară să fie instabilitate, odată cu avansul masei reci”, a completat aceasta.

Totodată, meteorologul a avertizat că nu este deloc exclus ca, în următoarea perioadă, mercurul din termometre să urce iar spre 35-37 grade.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE