Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Furtuni și ninsori, în jumătate de țară. Din cauza rafalelor de vânt, reactorul 1 de la Cernavodă s-a deconectat automat de la rețeaua electrică

Ninsori puternice și furtuni violente au avut loc, în ultimele ore, în estul țării. Dar e zăpadă și la Cluj și Brașov, iar județele Constanța și Tulcea au fost măturate de furtuni și vânt puternic. Din cauza rafalelor care au depășit 100 de km pe oră, reactorul 1 de la Cernavodă s-a deconectat automat de la sistemul de electricitate.

Mai multe coduri roșii de vreme rea au fost emise, pe timpul nopții, pentru zeci de localități din Constanța. Vântul a suflat la rafală cu peste 100 de km la oră și a pus la pământ zeci de copaci. Mai multe acoperișuri au zburat de pe blocuri, iar 12 localități au rămas fără curent electric și apă potabilă.

Din cauza rafalelor puternice de vânt reactorul 1 al Centralei Nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la rețeaua electrică.

Probleme au fost și în județul Tulcea

Autoritățile au emis coduri roșii de vânt pentru mai multe localități din zona litorală. Mai mulți copaci au fost doborâți de vijelie și au blocat carosabilul.

Pe de altă parte, zăpezile au acaparat jumătatea de est a țării. În localitatea Bisoca din Buzău ninsoarea și viscolul i-au făcut pe șoferi să tragă pe dreapta, deoarece vizibilitatea s-a apropiat de zero.

A nins serios și în județele Brașov și Cluj. Iar, după câteva ore de ninsoare și Predealul a devenit alb.

Cu toate acestea meteorologii spun că, de săptămâna viitoare, vremea se va încălzi, din nou.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE