Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Furtuna Monica face ravagii în sudul Franței: Cel puțin trei oameni au murit. Avertizarea MAE

Cel puțin trei persoane au murit și patru sunt dispărute în urma inundațiilor din sudul Franței. Acolo unde este cod portocaliu de ploi abundente, din cauza furtunii Monica.

În departamentul Gard (GAR), un tată şi cei doi copii ai săi au fost luaţi de ape în timp ce încercau să treacă cu maşina peste un pod. Sute de pompieri, mai multe elicoptere și drone s-au mobilizat pentru a încerca să-i găsească.

Mii de persoane au rămas fără electricitate

Alte câteva mii persoane au rămas fără electricitate în Alpii Maritimi, la granița cu Italia, unde s-au înregistrat ploi şi ninsori abundente.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că Meteo France a anunţat un cod portocaliu de ploi abundente şi inundaţii pentru 10 departamente din Republica Franceză şi cod galben în 44 departamente, precum şi în Andorra.

Atenţionare de călătorie MAE: Franţa

Cetăţenii români se pot informa în timp real în legătură cu situaţia meteorologică, accesând pagina vigilance.meteofrance.fr/fr.

MAE informează că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

*Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

*Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

*Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

*Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet paris.mae.ro, cgparis.mae.ro, lyon.mae.ro, marsilia.mae.ro, strasbourg.mae.ro, www.mae.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE