Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO | Furtună de zăpadă, în California. Meteorologii spun că stratul de omăt ar putea ajunge până la 3 metri

O furtună de zăpadă de forța unui uragan traversează, în aceste zile, statul american California. Viscolul a dus la închiderea principalelor drumuri, a închis stațiuni de schi şi a lăsat zeci de mii de locuințe fără electricitate.

Potrivit meteorologilor, la altitudini mari, zăpada ar putea ajunge până la 3 metri. Cel puțin 6 milioane de oameni sunt vizați de avertizarea de vreme rea. Ei au fost sfătuiți să se adăpostească imediat și să nu mai călătorească.

Rafalele de vânt puternic au îngreunat munca echipelor de deszăpezire.

VEZI GALERIA
5 imagini

Este prima avertizare de viscol puternic din ultimii 30 de ani

Zeci de mii de case sunt fără curent în statul California. Zăpada a trecut deja de un metru în multe zone. Peisajul este, însă, de basm, spun locuitorii.

Zonele de munte au fost lovite mai puternic de furtuna de zăpadă. La altitudine mai mare, se aşteaptă până la 3 metri de zăpadă. Din acest motiv, mai multe staţiuni de schi rămân închise.

”Aceasta este o furtună destul de puternică. Nu este un record în niciun caz, dar, este o furtună puternică”, spune un localnic.

O femeie a fost nevoită să își închidă magazinul din cauza zăpezii foarte mari.

”Aș spune că mai mult decât orice ne-a afectat faptul că nu știam dacă deschidem sau nu. Am vrut să văd dacă și alte magazine fac la fel, dacă e sigur să te deplasezi”, a spus femeia.

Traficul este dat peste cap şi locuitorii au fost avertizaţi să nu se deplaseze cu maşinile, decât în caz de forţă majoră. Autoritățile i-au avertizat pe cei care se încumetă la drum că ar putea dura foarte mult până când vor fi scoşi din zăpadă, dacă rămân blocaţi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE