Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Furtuna Ciaran. Zonele de coastă din Marea Britanie, lovite de vânt și ploi puternice

Furtuna Ciarán a ajuns în Marea Britanie. Zonele de coastă au fost lovite de vânt puternic și ploi, iar Agenția de Mediu a îndemnat populația să se pregătească pentru inundații în interiorul țării. Doar în  Anglia sunt în vigoare 197 de alerte de inundații.

În regiunile afectate de furtună, vântul a avut viteze cuprinse între 144 km/h și 160 km/h timp de ore întregi. Rafalele de vânt au spart geamuri, au avariat mașini și au smuls acoperișuri de pe clădiri. Zborurile de pe aeroporturile din aceste zone au fost anulate.

35 de persoane au fost evacuate

Bărbat: ”Cred că este mai rău decât în 87. Chiar cred asta. Da. Adică, casa de pe drum, acoperișul a dispărut complet.”

Femeie: ”M-am întors în cameră și erau multe cioburi de sticlă peste tot în cameră și în pătuțul ei, pe patul meu, pe podea. Deci, da, geamurile erau complet sparte.”

Bărbat: ”Tot ceea ce am construit, tot ceea ce am construit în 50 de ani în casa noastră înseamnă ceva, știți, acum majoritatea este distrus. Încă nu putem face prea multe în privința asta.”

Poliția din Insula Jersey a transmis pe Twitter că 35 de persoane au fost evacuate după ce casele lor au fost avariate, iar alte trei au fost spitalizate. Autoritățile au precizat că au fost doborâți copaci pe întreaga insulă. Angajații Agenției de Mediu au fost la fața locului pentru a închide drumurile și a emite avertismente pentru public.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE