Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nord-vestul Europei, lovit de furtuna Ciarán zilele viitoare: Mai multe trenuri și zboruri vor fi anulate

Meteorologii au avertizat că se așteaptă ca vremea extremă să lovească nord-vestul Europei în zilele următoare.

Furtuna Ciarán ar putea lovi nordul Franței și insulele britanice cu vânturi de până la 150 km/h și valuri foarte mari. Această așa-numită "bombă meteorologică" este creată de o ciocnire între curentul jet din Atlantic și un sistem de presiune joasă care coboară din nordul Europei.

Epicentrul acestor fenomene meteorologice extreme se va afla probabil deasupra Regatului Unit și a Franței, iar unele servicii de feribot, trenuri și zboruri au fost deja anulate miercuri 1 și joi 2 noiembrie, înaintea furtunii. Unii operatori de turism spun că perturbările ar putea continua până vineri.

Vor fi anulate trenurile din cauza furtunii Ciarán?

Operatorul feroviar francez SNCF a avertizat pasagerii să se aștepte la anulări și perturbări din cauza furtunii Ciarán.

"Cu gândul la vânturile violente care vor sufla în nord-vestul Franței și pentru a garanta siguranța călătorilor, multe trenuri nu vor circula", a precizat acesta.

Serviciile TER din Bretania Normandia, Hauts-de-France, Pays de Loire și Centre Val de Loire au fost anulate, dar este posibil ca unele servicii TGV să mai circule. SNCF a declarat că serviciile de mare viteză Paris-Rennes și Paris-Lille vor continua să circule.

Cea mai bună modalitate de a verifica dacă trenul dumneavoastră este posibil să fie afectat de furtună este pe site-ul SNCF Connect.

În Marea Britanie, National Rail a avertizat că "ploile abundente însoțite de vânt puternic" vor avea un impact asupra călătoriilor în Țara Galilor și în sudul Angliei miercuri și joi. Unele trenuri din Cornwall au fost anulate, iar pe rutele de coastă din sudul Angliei au fost introduse restricții de viteză.

Nouă operatori din regiunile susceptibile de a fi afectate permit pasagerilor care au rezervat călătorii pentru joi, 2 noiembrie, să călătorească miercuri sau vineri. Aceștia sunt C2C, CrossCountry, Gatwick Express/Southern/Thameslink, Great Western Railway, Southeastern, South Western Railway și Transport for Wales.

Operatorul feroviar LNER a avertizat, de asemenea, că serviciile vor fi perturbate cel puțin până pe 4 noiembrie.

Eurostar a declarat pentru AFP că se așteaptă la perturbări sau încetiniri și a recomandat pasagerilor să amâne călătoriile planificate pentru joi.

Vor fi anulate zborurile din cauza furtunii Ciarán?

În Insulele Anglo-Normande, aeroportul din Jersey va fi închis joi pentru toate zborurile de pasageri, urmând să se redeschidă vineri, după o inspecție a infrastructurii sale. Aeroporturile din Guernsey și Alderney se vor închide, de asemenea, joi.

O serie de companii aeriene au avertizat cu privire la posibile întârzieri în Irlanda și în Regatul Unit miercuri și joi, inclusiv easyJet și Ryanair. Pasagerii sunt sfătuiți să verifice actualizările zborurilor înainte de a se deplasa la aeroport.

Aeroportul Quimper din Bretania, Franța, s-a închis, de asemenea, miercuri dimineață pentru 24 de ore, iar aeroportul din Brest se va închide de la ora 17:00 miercuri până joi la ora 9:30.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE