Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Frigul și scumpirile îi îngrijorează pe români. Studiu: 58% dintre români se tem că nu-și vor putea plăti facturile

Jumătate dintre români se tem că nu vor reuși să-și încălzească locuințele la iarnă. Cel puțin așa arată datele unui studiu în care oamenii au fost întrebați despre motivele de îngrijorare în prag de sezon rece. Studiul arată că românii sunt pregătiți să reducă consumul de energie și să stea în casă cu îmbrăcăminte groasă.

Studiul scoate la iveală faptul că 58% dintre cei care au răspuns chestionarului spun că le va fi foarte greu să achite facturile pentru utilități, iar jumătate dintre ei sunt îngrijorați în ceea ce privește căldura din locuințe.

Întrebați ce soluții au pentru a combate creșterea costurilor cu încălzirea,  cei mai mulți români răspund că vor renunța la produsele neesențiale: 50%.

48% dintre cei care au răspuns la studiu spun că vor reduce consumul de energie electrică, iar 42% spun că vor apela la îmbrăcăminte groasă ca să suporte mai ușor frigul din case.

Pentru majoritatea românilor cea mai mare temere o reprezintă scumpirile

40% indică valoarea facturii pentru energie electrică sau gaze ca fiind cea mai mare îngrijorare a lor. Un sfert dintre cei care au răspuns la studiu indică creșterea prețurilor pentru articolele de bază ca fiind un motiv de neliniște. În topul motivelor pentru care românii își fac griji mai sunt extinderea conflictului din Ucraina, corupția și fenomenele meteo extreme. Doar 5% spun că sunt îngrijorați de un nou val al pandemiei de COVID.

Studiul Reveal Marketing Research  s-a desfășurat online în perioada 19-24 octombrie. Au fost chestionate 1.003 persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE