Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FRH: George Buricea îi ia locul lui Xavier Pascual ca antrenor principal la naționala de handbal masculin

Federația Română de Handbal (FRH) a oficializat despărțirea de Xavier Pascual și numirea lui George Buricea ca antrenor principal la naționala de handbal masculin.

Spaniolul Xavi Pascual nu va continua ca selecționer al echipei naționale de handbal masculin: „Sunt obosit”

Triplu câștigător al Ligii Campionilor cu Barcelona, tehnicianul spaniol a transmis că se simte obosit, iar decizia de a nu mai continua ca selecționer era luată încă de anul trecut.

Xavi Pascual: „Eu cred că toată lumea a vorbit mult. Cel mai important este handbalul românesc. Eu vreau să ajut și cred că decizia mea nu este luată acum. Am vorbit cu președintele, sunt obosit, vorbim despre asta din martie anul trecut. După acest Campionat European, cred că este nevoie de o schimbare, să înceapă alt ciclu la echipa națională”, a declarat el, în cadrul unei conferințe de presă.

Constantin Din, președinte FRH: „Sunt foarte mulțumit de modul în care Xavier Pascual și-a făcut datoria”

Antrenor și la Dinamo, Xavi Pascual va rămâne consilierul președintelui Federației Române de Handbal, Constantin Din. Cel care a ținut să-i mulțumească tehnicianului spaniol pentru anii petrecuți pe banca naționalei României.

Constantin Din: „Ca președinte, sunt nu doar mulțumit, ci foarte mulțumit de modul în care domnul Xavier Pascual și-a făcut datoria pentru echipa națională masculină. Implicarea dânsului în handbalul românesc a pus bazele redresării acestuia. Faptul că am reușit să ne calificăm la un Campionat European după 28 de ani este un început al redresării despre care noi am vorbit. Chiar dacă poate jocul nu este suficient de mulțumitor pentru anumiți iubitori ai handbalului, la nivel de organizare și implicare acest lucru s-a văzut și se va vedea în continuare. Jucătorii noștri au realizat că avem nevoie de mai multă muncă și disciplină. Aici, domnul antrenor Xavi Pascual excelează”.

George Buricea, viitor selecționer: „Nu pot promite calificarea, dar pot promite că vom da totul pe teren”

Fost arbitru, președintele federației a anunțat și numele viitorului selecționer. Acesta este fostul internațional George Buricea, antrenorul de la CSM Constanța. Iar primul obiectiv al acestuia va fi calificarea echipei naționale la Campionatul Mondial. În luna mai, România va întâlni Cehia, în dublă manșă, în barajul pentru calificarea la tuneul final.

George Buricea, antrenor CSM Constanța, viitor selecționer: „Am fost un luptător ca jucător, nu m-am schimbat ca antrenor. Nu pot promite calificarea, dar pot promite că vom da totul pe teren. Ușa naționalei e deschisă doar pentru cei care vor să dea 100%, care cred în acest proiect”.

După 28 de ani de pauză, naționala de handbal masculin a revenit la Campionatul European. România a pierdut însă toate cele trei meciuri disputate în compania Austriei, Spaniei și Croației, și a încheiat competiția din Germania pe locul 22 din 24 de echipe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE