Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Cristina Neagu și-a anunțat retragerea de la națională: ”A fost o mare onoare să fiu căpitanul echipei”

Cristina Neagu a declarat că se retrage de la naționala României de handbal. Anunțul a fost făcut la întoarcerea în țară a jucătoarei, după ce echipa a reușit să obțină doar locul al 12-lea la Campionatul Mondial de Handbal 2023, potrivit DigiSport.

13/12/2023 , 13:31

Cristina Neagu, mesaj public după anunțul retragerii

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Cristina Neagu a vorbit despre decizia de a se retrage de la echipa națională.

”Ce călătorie fantastică! Întotdeauna mi-am dorit să-mi reprezint țara. Și am avut șansa de a face asta timp de 17 ani..de fiecare dată cu mândrie, onoare și responsabilitate. Am jucat și creat amintiri frumoase alături de jucătoare senzaționale și am trăit fiecare moment la intensitate maximă. Mulțumesc tuturor colegelor și antrenorilor pe care i-am avut de-a lungul timpului la echipa națională. Mulțumesc fanilor care au fost mereu alături de mine și de echipă. A fost o mare onoare să fiu căpitanul echipei. Am intrat mereu pe teren cu ambiție, spirit de luptă, am râs, am plâns, de tristețe, de bucurie și am dat de fiecare dată tot ce am avut mai bun. Sunt mândră de tot ce am realizat și mai ales recunoscătoare pentru toate emoțiile si sentimentele trăite sub tricolor! Drumul cu echipa națională se încheie aici, dar călătoria mea continuă! Hai, România!”, a scris Cristina Neagu.

Zvonurile privind retragerea lui Neagu au devenit o realitate confirmată chiar de ea la aeroport, la revenirea de la turneul final.

"Un alt turneu final ratat, nu ne-am îndeplinit obiectivul. Ne doream să fim măcar în sferturi, să accedem la turneul preolimpic, ăsta era obiectivul. Dezamăgirea e foarte mare. Și pentru mine e foarte mare, pentru că nici nu am putut să joc la acest turneu. M-am accidentat, am făcut tot posibilul să mă recuperez, dar nu am reușit. Am încercat, pentru că știam cât de important era meciul cu Germania. Am încercat, dar nu am putut.

Eu îmi anunț oficial retragerea de la echipa națională dacă nu mai sunt șanse să ajungem la turneul preolimpic. Au fost 17 ani în care am jucat pentru echipa națională, în care am dat totul pentru echipa națională. Ce am reușit, mult, puțin… Două medalii, niște locuri patru și cinci. Dacă a fost mult sau puțin ne va spune timpul.

Eu am spus dinainte că e ultimul Campionat Mondial pentru mine și că-mi doresc să ajung la Jocurile Olimpice. Ar fi fost ceva extraordinar pentru cariera mea internațională. Luasem decizia dinainte", a transmis Neagu, potrivit sursei citate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE