Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Franța sporește securitatea pentru noaptea de Revelion. 90.000 de polițiști vor fi mobilizați

Publicat de: Euronews

Posibilitatea unor atentate teroriste în noaptea de revelion obligă autoritățile europene să ia măsuri suplimentare. În Franța 90.000 de polițiști și jandarmi vor fi în stradă.

Dintre aceștia, 6.000 vor fi în Paris. Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a declarat că peste 1,5 milioane de persoane sunt așteptate să participe la festivitățile de pe Champs-Elysees, scrie AP.

În plus, 5.000 de militari specializați în lupta împotriva terorismului se vor alătura dispozitivului de securitate.

În cadrul unei conferințe de presă, Darmanin a invocat o "amenințare teroristă foarte ridicată", în parte din cauza "a ceea ce se întâmplă în Israel și Palestina", referindu-se la războiul dintre Israel și Hamas.

Cel mai înalt nivel de alertă

În Franța este în vigoare cel mai înalt nivel de alertă, și anume "urgență atentat".

Darmanin a declarat că, pentru prima dată, poliția va putea folosi drone în cadrul activității de securitate.

La Paris, sărbătorirea trecerii în Noul An se va axa pe Jocurile Olimpice din 2024, incluzând spectacole cu muzică, focuri de artificii și proiecții video pe Arcul de Triumf.

Provocarea în materie de securitate înaintea Jocurilor Olimpice a fost evidențiată atunci când un turist a fost ucis într-un atac cu cuțitul în apropierea Turnului Eiffel, pe 2 decembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE