Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Renault dezvăluie numele noului său SUV coupé de ultimă generație: Rafale. Acesta completează familia de modele cu motoare hibride E-Tech bazate pe platforma CMF-CD. După Austral și Espace, Rafale se poziționează ca noul flagship al gamei Renault și marchează ofensiva mărcii în segmentul D.

Inspirat de domeniul aeronautic, designul modelului Renault Rafale reflectă forma fină și aerodinamică a unui fuzelaj. Rezultatul unor studii complexe, caroseria de tip sportback, cu liniile pure, specifice unui SUV coupé sportiv și dinamic.

VEZI GALERIA
8 imagini

foto: RENAULT

Noul Renault Rafale are 4,71 metri lungime și 1,86 metri lățime, plasându-l direct în segmentul D, în timp ce înălțimea sa de 1,61 m îl face un SUV sportiv prin excelență.

Deoarece are un ampatament lung (2,74 metri, la fel ca noul Espace), linia plafonului noului Renault Rafale este curbată perfect pentru a oferi spațiu suficient pentru cap, deasupra scaunelor din spate.

Cu ce dotări vine Renault Rafale

  • 100% hybrid- E-Tech full hybrid 200 CP

Mergi în modul electric 80%* din timp în oraș și până la 130 km/h, fără să fie nevoie să încarci. Bateria se încarcă la accelerare și frânare și reduce consumul de combustibil cu până la 40%**.

  • Asistență activă pentru șofer

Sistemul de asistență activă îmbină controlul adaptiv inteligent al vitezei de croazieră cu funcția Stop & Go. Adaptează viteza în funcție de condițiile de deplasare, menține o distanță de siguranță și asigură centrarea pe banda de deplasare. Când traficul încetinește, sistemul permite vehiculului să se oprească și să repornească automat.

  • 4Control avansat

La viteză redusă, 4Control Advanced brachează roțile din spate până la 5° în direcția opusă celor din față, pentru un diametru de bracaj comparabil cu al unui vehicul citadin. La viteze mai mari de 50 km/h, roțile din spate pivotează cu până la 1°, pentru a îmbunătăți stabilitatea.

  • Trapă panoramică solarbay

Tehnologia se concretizează într-o trapă panoramică din sticlă solarbay, care se închide și deschide la culoare în funcție de preferințe. Tu decizi câtă lumină dorești în habitaclu, cu ajutorul a 4 moduri de opacitate, confort adaptat cerințelor.

  • openR link, cu servicii Google incluse, cuprinde și 50 de aplicații direct pe ecran, precum și servicii Renault.

Alegerea numelui este inspirată de trecutul impresionant al Renault în domeniul aeronautic

Trebuie să te întorci în timp până la începutul secolului al XX-lea pentru a înțelege ce leagă Renault de aviație. La acea vreme, marca franceză era un pionier în fabricarea motoarelor cu ardere internă pentru vehicule, dar și pentru trenuri (vagoane) și avioane. În 1933, Renault a cumpărat producătorul Caudron pentru a crea compania Caudron-Renault. Cum toate avioanele au fost numite după un vânt notabil, în consecință, și C460, un avion de curse cu un singur loc, proiectat să doboare recorduri, a fost redenumit RAFALE în 1934.

Astăzi, Renault reînvie istoria, bazându-se pe punctele forte ale legendarului Caudron Rafale pentru a întruchipa vârful de gamă al mărcii. Semantica numelui cu referire la vânt și silueta camuflată prezentată trezesc instantaneu sentimentul de performanță, îndrăzneală, emoție și caracter puternic.

Noul Renault Rafale a avut premiera mondială la cel de-al 54-lea Salon Internațional de Aeronautică și Spațiu de la Le Bourget, pe 18 iunie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE