Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

FOTO | Noi imagini cu nebuloasa Tarantula surprinse de telescopul James Webb al NASA

De Antonia Ene  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

NASA a distribuit noi imagini ale Nebuloasei Tarantula, cea mai mare și mai strălucitoare regiune de formare a stelelor din grupul galaxiilor apropiate de Calea Lactee.

Nabuloasa Tarantula, situată la 161.000 de ani-lumină distanță de Pământ, în galaxia Marelui Nor al lui Magellan, îi va ajuta pe astronomi să studieze procedeul de naștere a stelelor, pentru că găzduiește unele dintre cele mai mari și strălucitoare stele cunoscute vreodată. În ciuda miilor de ani de observare a stelelor, procesul de formare a stelelor încă deține multe mistere.

1 / 2

sursă foto: NASA

Nebuloasa Tarantula este cea mai mare și mai strălucitoare regiune de formare a stelelor din grupul galaxiilor apropiate de Calea Lactee, și vizualizată cu camera cu infraroșu apropiat (NIRCam), regiunea seamănă cu habitatul unei tarantule, care se cufundă în mătasea ei.

Pe lângă stelele tinere, telescopul Webb a dezvăluit și galaxii îndepărtate, precum și structura și compoziția detaliată a gazului și a prafului nebuloasei.

Telescopul Webb a început deja să dezvăluie un univers nemaivăzut până acum și „abia începe să rescrie povestea creației stelare”, transmite NASA.

Distribuie

Taguri