Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

NASA a publicat noi imagini din spațiu cu spectaculoasa „Galaxie Fantomă”. Telescopul Spațial James Webb și Telescopul Hubble au oferit o priveliște încântătoare cu galaxia M74.

Galaxia Fantomă, cum este cunoscută de specialiști, se află la aproximativ 32 de milioane de ani-lumină depărtare de Terra, în constelația Pești.

Brațele sale spiralate o fac o țintă favorită pentru astronomii care studiază originea și structura galaxiilor spiralate. Telescopul Webb a dezvăluit filamente delicate de gaz și praf în brațele grandioase ale galaxiei M74, care pornesc spre exterior din centrul imaginilor.

Prin aceste imagini, oamenii de știință pot obține o perspectivă mai bună asupra obiectelor astronomice din spațiu.

VEZI GALERIA
2 imagini

Sursă foto: esa.int

În luna iulie telescopul spațial James Webb a capturat cea mai îndepărtată imagine pe care umanitatea a văzut-o vreodată atât în ​​timp, cât și în distanță, mai aproape de zorii timpului și de marginea Universului.

Mai mare decât Hubble, telescopul Webb este capabil să observe galaxii extrem de îndepărtate, permițând oamenilor de știință să învețe despre formarea timpurie a stelelor. Hubble orbitează în jurul Pământului, iar telescopul Webb orbitează în jurul Soarelui, la aproximativ 1 milion de mile distanță de Pământ.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE