Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO | Kim Jong Un și fiica, la o ceremonie cu soldații Coreei de Nord, pentru a marca 75 de ani de la înființarea armatei

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un împreună cu soția și fiica lor minoră au participat la o ceremoniile organizate cu ocazia aniversării a 75-a de la creare Armatei Populare din Coreea de Nord. Imaginile au fost difuzate de televiziunea oficială de la Phenian și-i arată pe membrii familie Kim înconjurați de generali.

Evenimentul ar fi avut loc la începutul acestei săptămâni într-un hotel de pe o insulă din râul ce traversează capitala nord-coreeană. Regimul de la Phenian a început să marcheze ziua armatei începând cu 2015. Anterior, regimul aniversa pe 25 aprilie, zi în care fondatorul Coreei de Nord, Kim Il Sung, și-ar fi creat primul regiment pentru a se opune ocupației japoneze.

VEZI GALERIA
4 imagini

Fiica lui Kim Jong Un, împreună cu mama sa la banchetul militar

Un raport al Agenției Centrale de Știri din Coreea (KCNA) a descris faptul că i-au văzut pe Kim și „respectata lui” fiică ca pe un vis devenit realitate pentru oficialii militari la banchet.

Imaginile publicate de ziarul de stat Rodong Sinmun au arătat-o ​​pe fată mergând lângă Kim și mama ei în timp ce intrau în locul banchetului, în timp ce ofițerii militari aplaudau. La banchet, fata a fost așezată în centrul mesei între Kim și mama ei.

Într-o țară în care familia Kim și armata sunt atotputernice, prezența fetei la un eveniment atât de important trimite semnale clare, a spus Leif-Eric Easley, profesor la Universitatea Ewha din Seul, potrivit CNN.

„Prin incluziunea ostentativă a fiicei și soției sale, Kim dorește să transmită un semnal atât în țară cât și în străinătate și anume faptul că dinastia familiei sale și armata nord-coreeană sunt legate în mod irevocabil”, a menționat expertul.

În ultima perioadă, televiziunea nord-coreeană a difuzat în repetate rânduri imagini cu Kim Jong Un, care, împreună cu fiica sa, participă la evenimente cu caracter militar.

Dinastia familiei Kim în Coreea de Nord se pornește încă din 1948, când Kim Il Sung a ajuns la putere în urma celui de-al Doilea Război Mondial.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE