Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ANPC a închis 24 de magazine Lidl în țară. Neregulile găsite: produse expirate sau stricate, prețuri diferite la raft și la casă

Inspectorii ANPC au închis un număr de 24 magazine Lidl în țară, în urma controalelor efectuate. S-au dat amenzi de 3 milioane și jumătate de lei pentru magazinele din rețeaua Lidl, într-o singură lună.

Protecția Consumatorului a controlat 265 de magazine din rețea și a închis temporar 24 magazine din țară. Inspectorii ANPC au găsit produse de patiserie cu insecte, precum și alimente expirate de câteva luni. În anumite situații era afișat un preț la raft, iar la casă apărea un altul. Controalele ANPC din luna curentă au vizat 85% din magazinele Lidl România. Compania transmite ca a făcut toate demersurile pentru a remedia în cel mai scurt timp posibil aceste situații.

În urma controalelor, inspectorii ANPC au descoperit că în unele magazine erau comercializate produse alimentare cu data limită de consum depășită, iar unele produse de patiserie aveau pe suprafața lor chiar și insecte. Totodată, au fost găsite și neconcordanțe între valoarea prețului înscrisă pe etichetă și cea afișată pe produs, precum și între prețul de la raft comparative cu cel de la casa de marcat.

Nici raionul de fructe și legume nu a scăpat neverificat. Potrivit ANPC, în mai multe unități erau comercializate legume și fructe necurățate corespunzător, depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, de calibre diferite.

VEZI GALERIA
11 imagini

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE