Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vagoane murdare, prize lipite cu bandă de hârtie, guri de aerisire ruginite. ANPC a amendat CFR pentru condițiile din trenuri

Publicat de: Euronews

Scaune tapițate pline de praf, geamuri murdare, toalete nespălate, sisteme de ventilație vechi. Toate acestea au fost descoperite de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția consumatorilor în trenuri

Reprezentanții ANPC spun că au primit nenumărate plângeri de la călători care reclamau condițiile jalnice din vagoanele CFR. În urma sesizărilor au făcut mai multe controale în depourile Grivița și București – Basarab, dar și în Gara de Nord.

Ei spun că au găsit în trenuri prize lipite cu bandă de hârtie, resturi alimentare și gumă de mestecat lipită pe scaune. Zeci de nereguli au fost descoperite și la comercianții din Gara de Nord, printre care alimente depozitate necorespunzător, insecte moarte în frigidere sau hote pline de grăsime și praf. Au fost date amenzi de 136 de mii de lei, iar activitatea a 12 operatori economici a fost oprită.

„Întreaga situaţie trebuie reevaluată. Plecând de la nesimţirea unor cetăţeni, până la recepţiile făcute pe genunchi, toate trebuie gestionate corect. Punctual trebuie sancţionate lucrurile: disciplinar sau poate chiar penal!”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, potrivit comunicatului instituţiei.

Controalele vor fi urmate şi de verificări ale documentelor şi contractelor cu furnizorii de servicii, urmând ca în cel mai scurt timp să aibă loc întâlniri între reprezentanţii celor trei instituţii - ANPC, Ministerul Transporturilor şi SNTFC CFR Călători S.A - pentru găsirea unor soluţii de remediere a deficienţelor constatate, pe termen scurt şi pe termen mediu, nefiind vorba despre sancţiuni pecuniare, în acest caz, dat fiind că acestea ar trebui plătite tot de la buget, ci despre măsuri concrete, care vor face parte din strategia de remediere, precizează sursa citată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE