Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Formularul 112 a fost modificat la IT, construcții, agricultură și industria alimentară. Declarația mai poate fi depusă până joi

Formularul 112, folosit pentru a declara taxele salariale, a fost modificat recent, astfel că angajatorii din IT sau construcții mai au o singură zi la dispoziție pentru a transmite declarația către ANAF.

Prin prin Legea nr. 296/2023 au fost aduse unele schimbări care vizează regimul fiscal pentru persoane fizice care realizează venituri din salarii că urmare a desfășurării activității de creare de programe pentru calculator, precum și că urmare a desfășurării de activități în domeniul construcțiilor, domeniul/sectorul agricol și în industria alimentara.

Modificările menționate mai sus vor intra în vigoare cu veniturile aferente lunii următoare intrării în vigoare a legii, respectiv începând cu luna noiembrie 2023. Iar începând cu data de 1 ianuarie 2024, urmează să intre în vigoare prevederile Legii nr. 111/2022 privind reglementarea activității prestatorului casnic, care potrivit art. 9 alin. (4), obligațiile fiscale reprezentând impozit pe venit și contribuția de asigurări sociale se rețîn de către agențiile pentru ocuparea forței de munca din contravaloarea aferenta tichetelor de activități casnice preschimbate și se declara prin Declarația 112.

Având în vedere prevederile de mai sus, a fost necesară adaptarea corespunzătoare a modelului și conținutului formularului 112 care vă fi utilizat începând cu obligațiile declarative aferente lunii noiembrie 2023, cu termen de de declarare până la data de 21 decembrie 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE