Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Finanțare nerambursabilă de aproape 50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelei de termoficare din București. Ce magistrale vor intra în reparații

Primarul general Nicușor Dan a anunțat, luni, că Primăria Capitalei a obținut o finanțare nerambursabilă de la Ministerul Dezvoltării în valoare de 242.072.922 lei (aproape 50 de milioane de euro) pentru modernizarea a 30 kilometri de rețea de termoficare din București.

Edilul Capitalei a precizat că suma reprezintă 85% din valoarea totală a lucrărilor, restul de 15% fiind din surse proprii. „Au fost selectate pentru înscrierea în program 4 din cele 7 obiective, cu o lungime totală a conductelor de 30 km”, a afirmat Nicușor Dan.

Ce magistrale vor fi modernizate cu fonduri nerambursabile

Cele patru obiective pentru care Primăria Capitalei a obținut cofinanțare sunt:

  • Obiectivul 1 – Magistrala 1 Sud – Pantelimon – 12 km – în lucru
  • Obiectivul 3 – Magistrala II Sud Mihai Bravu - 9 km - în etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitației
  • Obiectivul 4 – Magistrala II – III Grozăvești– 11 km – în lucru
  • Obiectivul 5 – Magistrala Progresu Berceni – 7,8 km – în lucru

„În ceea ce privește celelalte 3 obiective ale proiectului, 2 au fost executate în proporție de 95%, iar ultimul se află în execuție, cu un stadiu de realizare de 70% - șantierul deschis în zona Ferentari”, a mai precizat Nicușor Dan.

Programul Termoficare este implementat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în perioada 2019 – 2027 și este un Program multianual de finanțare a investițiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea și extinderea sau înființarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităților.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE