Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Filmul turneului lui Beyonce ajunge și în România

Pentru câteva ore, site-ul oficial al cântăreței Beyonce nu a funcționat. Deși fanii au făcut mai multe speculații – inclusiv un nou turneu sau un nou album – artista a postat un videoclip pe Instagram în care a anunțat noile țări în care va fi lansat filmul turneului Renaissance, iar printre acestea se numără și România.

Renaissance: A Film by Beyoncé

"Bine, bine. Nu era nevoie să-mi spargeți site-ul", a spus Beyoncé într-un trailer care anunța cele 15 țări suplimentare în care va fi proiectat filmul. "Dar v-am spus tuturor, the Renaissance nu s-a terminat".

Astfel, în acest weekend, Renaissance: A Film by Beyoncé va fi lansat în cinematografele din Brazilia, Spania, Italia, Japonia, Thailanda, Hong Kong, Singapore, Coreea de Sud, Indonezia, Ungaria, Andorra, România, Bulgaria, Mongolia și Taiwan.

Filmul artistei este o producţie cinematografică despre turneul ei mondial din perioada mai-octombrie 2023, care a inclus 57 de concerte în 40 de oraşe din America de Nord şi 14 oraşe din Europa.

"Renaissance: A Film By Beyonce" a putut fi văzut inițial doar în teatrele din Statele Unite, Canada şi Mexic.

Trendul documentarele despre muzică și concerte

Popularitatea documentarelor a crescut semnificativ în ultimii ani, în special cu apariția numeroaselor platforme de streaming. Cu toate acestea, un subgen care a luat cu adevărat avânt este cel al documentarelor despre artiști și muzică. Succesul lor ar putea fi influențat de obsesia lumii moderne pentru cultura pop, accentuată de creșterea influenței social media.

Filmele și documentarele ne oferă o privire în viața privată a muzicienilor și a trupelor, momente care nu au fost văzute în timpul concertelor, emoții, bucurie și eșec. Documentarele îi transformă pe artiști în oameni obișnuiți, cu sentimente, care se lovesc de numeroase dificultăți, iar publicul poate empatiza mai ușor cu aceștia. 

De asemenea, poate exista și sentimentul de apropiere - având acces la o parte din viața artistului, unii fani pot simți că au parte de o întâlnire personală, față în față.

Numeroși artiști s-au deschis în fața camerei și au lăsat publicul să pătrundă în intimitatea lor. Printre aceștia se numără Taylor Swift, Britney Spears, Bob Dylan, Madonna.

Filmul despre turneul lui Taylor Swift a depășit 100 de milioane de dolari în vânzarea anticipată a biletelor. Pelicula a depășit recordul pentru cele mai multe bilete vândute într-o singură zi. Asta îl face cel mai profitabil film despre un concert din istorie, depășind Never Say Never al lui Justin Bieber.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE