Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

TikTok a publicat raportul anual privind influența pe care o are platforma de socializare extrem de populară asupra industriei muzicale. Raportul Year on TikTok Music Report urmărește efectul platformei asupra industriei muzicale. În acest an, 13 dintre cele 16 numere unu din Marea Britanie au fost asociate cu momente virale pe platformă. În mod similar, 13 dintre cele 18 melodii care au ocupat prima poziție în topul Billboard Hot 100 din SUA au urmat, de asemenea, tendințe determinate de TikTok, potrivit Euronews Culture.

Lewis Capaldi, Ed Sheeran și Sam Smith, printre favoriți

În Marea Britanie, Lewis Capaldi a fost unul dintre cele mai importante apariții din acest an, cu două melodii "Pointless" și "Wish You the Best" de pe albumul său "Vertigo" în fruntea topurilor. Capaldi s-a descris drept "Regele TikTok" și a adunat 8,4 milioane de urmăritori de când s-a alăturat platformei.

Cei mai mari artiști britanici pe TikTok sunt, după Capaldi, Sam Smith, Central Cee, Anne Marie, Ed Sheeran, Prinz, KSI, Rolling Stones, Pink Pantheress și Calvin Harris.

Piesa de succes a lui Central Cee, "Sprinter", cu artistul Grime Dave, a fost primul single care a ajuns pe primul loc pentru rapperul britanic și al treilea pentru Dave. 'Sprinter' a doborât recordurile pentru rap-ul britanic, fiind cea mai longevivă melodie care a ocupat primul loc în istoria acestui gen.

'Sprinter' a fost cea mai mare melodie britanică a anului pentru platformă. A fost folosit ca sunet în peste 1 milion de creații video, iar Central Cee a promovat intens melodia chiar prin intermediul TikTok. Un videoclip pe care l-a postat cu prietena sa pe coloana sonoră a melodiei a adunat aproape 60 de milioane de vizualizări.

Revenirea trupei Rolling Stones cu "Hackney Diamonds", primul lor album în 18 ani, a coincis și cu intrarea legendarei trupe pe platformă în acest an, devenind rapid al optulea cel mai mare cont de muzicieni din Marea Britanie. De cealaltă parte, Prinz, în vârstă de 18 ani, a înregistrat o creștere masivă a popularității prin prezența sa pe rețelele de socializare, fără să se bazeze pe un brand stabilit.

Cel mai popular cântec de pe platformă în 2023

La nivel global, cel mai mare artist de pe TikTok este cântăreața mexicană Kim Loaiza. Cu peste 80 de milioane de urmăritori pe platformă, Loaiza este al șaptelea cel mai urmărit utilizator dintre toți cei de pe TikTok. Tânăra de 25 de ani a început să posteze videoclipuri de machiaj pe YouTube în 2016, înainte de a începe o carieră muzicală în 2019.

Majoritatea celor mai urmăriți 10 artiști de pe TikTok sunt femei și arată influența mare pe care K-Pop o are asupra muzicii contemporane din întreaga lume. După Loaiza, primele 10 cele mai urmărite conturi de muzicieni de pe platformă sunt Selena Gomez, BLACKPINK, BTS, Feid, ENHYPEN, Karol G, Le Sserafim, NewJeans și Shakira.

Cel mai popular cântec de pe platformă în 2023 la nivel global a fost versiunea accelerată a piesei "Cupid" a grupului K-Pop FIFTY FIFTY. O mare parte din popularitatea sa a fost rezultatul utilizării sale ca piesă de fundal pentru videoclipuri virale pe platformă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE