Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fiica legendarului Charlie Chaplin a murit. Josephine Chaplin s-a stins la 74 de ani

Josephine Chaplin, fiica legendarului actor de comedie Charlie Chaplin, a murit la 74 de ani. Actrița s-a stins din viață la Paris, a anunțat familia sa, citată de presa din SUA, relatează Agerpres.

”Cu profund regret, anunțăm vestea trecerii în neființă a lui Josephine Hannah Gardin-Chaplin, fiica lui Charlie Chaplin și a lui Oona O'Neill, joi, 13 iulie 2023. S-a stins din viață liniștită, înconjurată de familia și prietenii ei dragi.

Ani de zile, Josephine a gestionat biroul Chaplin din Paris în numele fraților ei, până când și-a luat concediu pentru a se îngriji de soțul ei, Jean-Claude Gardin”, este mesajul publicat de familie pe pagina de Facebook dedicată lui Charlie Chaplin.

Anterior, rudele anunțaseră în ziarul francez Le Figaro faptul că Josephine Chaplin a murit.

Cine era Josephine Chaplin

Josephine Chaplin s-a născut în Santa Monica, California, în 1949. Ea a fost unul dintre cei 11 copii ai lui Charlie Chaplin (1889-1977). Ea provenea din a patra căsnicie a marelui actor de comedie cu actriţa Oona Chaplin (1925-1991), o fiică a dramaturgului american Eugene O'Neill (1888-1953).

Josephine a devenit cunoscută pentru rolul May în adaptarea cinematografică a lui Pasolini din anul 1972 a "Povestirilor din Canterbury' de poetul englez Geoffrey Chaucer. Fiica lui Charlie Chaplin a trăit mulţi ani la Paris.

Potrivit The Guardian, ea și-a făcut debutul pe marele ecran, la vârsta de trei ani, în Limelight (1952), un film scris, regizat și în care a jucat și tatăl ei, Charlie Chaplin. De asemenea, a apărut în filmul ”A Countess from Hong Kong”, în 1967.

Actrița Josephine Chaplin a jucat și în pericula ”Escape to the Sun” în regia lui Menahem Golan, cu Vittorio De Sica și Maurice Ronet în ”L'odeur des fauves”; alături de Klaus Kinski varianta în limba germană a ”Jack the Ripper”, și în The Bay Boy al lui Daniel Petrie, cu Liv Ullman și Kiefer Sutherland.

Ea a fost căsătorită de două ori, prima căsnicie fiind cu afaceristul grec Nikki Sistovaris, iar cea de-a doua cu arheologul Jean-Claude Gardin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE