Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fetiță răpită de mamă, găsită după șase ani cu ajutorul unei persoane care a recunoscut-o dintr-un documentar Netflix

Kayla Unbehaun, o fetiță de doar nouă ani din statul american Illinois, a fost dată dispărută de familie, după ce a fost răpită de propria mamă. După șase ani de căutări intense, a fost găsită în mod neașteptat, la aproape 1.000 de kilometri de casă, în North Carolina, cu ajutorul unui angajat al unui magazin care i-a văzut cazul într-un documentar Netflix.

Polițiștii din statul North Carolina a făcut publice detalii despre cum a fost descoperită Kayla Unbehaun, la aproape șase ani de la răpire. Cea care are acum 15 ani a fost găsită în viață sâmbăta trecută, la aproape un an după ce cazul dispariției ei a fost prezentat în serialul ”Unsolved Mysteries” difuzat de Netflix.

Copila a ajuns din nou în grija tatălui ei datorită angajatului unei magazin din localitatea Asheville care a recunoscut-o din serial.

Potrivit CNN, Kayla avea doar nouă ani în momentul în care a fost răpită de mama ei, Heather Unbehaun, din South Elgin, o suburbie a orașului Chicago. În 2017, tatăl fetiței, Ryan Iserka, obținuse custodia exclusivă, iar mama avea dreptul la vizite supravegheate. Pe 5 iulie, fetița nu s-a mai întors dintr-o excursie în care plecase împreună cu mama ei.

Pe 28 iulie 2017, polițiștii au emis un mandat de arestare pe numele lui Heather Unbehaun, sub acuzația de răpire. Conform Centrului Național pentru copii dispăruți și exploatați din SUA, aproape 360.000 de cazuri de răpiri de copii au fost înregistrate de FBI în anul 2022.

Potrivit Abc7Chigaco, Netflix a difuzat în 2022 un nou sezon al serialului ”Unsolved Mysteries”, iar tema unuia dintre seriale a fost răpirile copiilor de către părinți. În mod surprinzător, cazul lui Kayla nu fusese subiectul principal al episodului. Imaginea ei a inclusă în momentul în care au fost prezentate nominal persoanele dispărute la sfârșitul episodului.

"Mass-media este atât de importantă atunci când vine vorba de găsirea copiilor dispăruți. Chiar și în aceste cazuri de durată, cu cât relatăm mai mult despre acești copii dispăruți și le difuzăm imaginile către public, cu atât sunt mai multe șanse a ei să fie descoperițI”, a declarat Callahan Walsh de la Centrul Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați.

Un minor care lucra la un centru comercial din Asheville a recunoscut-o pe Kayla din serialul difuzat de Netflix, iar managerul magazinului a alertat Poliția.

”Sunt foarte bucuros că a ajuns Kayla acasă în siguranță... Cerem respectarea intimității (...)”, a afirmat tatăl Kaylei.

Între timp, Heather Unbehaun, mama fetei, a fost arestată, fiind stabilită o cauțiune în valoare 250.000 de dolari. Femeia în vârstă de 40 de ani urmează să fie prezentată instanței din North Carolina pe 11 iulie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE