Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Fetița de 5 ani care a trecut printr-o operație de transplant a decedat. Medicii au anunțat că nu suferea de boala Wilson

UPDATE Boala Wilson a fost infirmată la fetița care a trecut printr-o operație de transplant și care a decedat, au anunțat medicii de la Institutul Clinic Fundeni. Aceasta avea ciroză hepatică.

Chirurgul care a participat la transplant, Vlad Brașoveanu, a explicat că, imediat dupa operație, evoluția pacientei a fost lent favorabilă, însă ulterior au aparut complicații care au dus la deces.

Cazul a intrat în atenția opiniei publice întrucât, inițial, s-a crezut că ar fi primul de hepatită de origine necunoscută din România.

„Fetița care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat în seara zilei de 17 mai, ora 20:40, în urma complicațiilor postoperatorii apărute în ultimele zile”, se precizează în comunicat.

La începutul acestei săptămâni, instituția medicală anunța că, „după o perioadă cu evoluţie favorabilă, starea clinică a fetiţei transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele 3 zile. În cursul zilei (de luni, n. red.) s-a reintervenit chirurgical, identificându-se complicaţii ale anastomozei biliare, care au fost corectate”, notează Agerpres.

Transplantul hepatic a fost realizat în cadrul Şcolii de Chirurgie a Institutului Clinic Fundeni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE