Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministerul Sănătății: Nu a fost depistat niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută, până în prezent, în România

Niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută nu a fost depistat în România, până în prezent, transmite Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă, preluat de Agerpres.

Ministerul Sănătății infirmă cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută ale unor copii de 10 ani, respectiv 8 luni, din România.

Cele două cazuri suspecte de hepatită acută au fost anunțate de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pe 28 aprilie.

Primul caz suspect de hepatită acută severă în România

Primul caz suspect de hepatită acută severă, infirmat ulterior, apărut la un copil de la noi din țară, a fost înregistrat la o fetiță în vârstă de cinci ani, pe 24 aprilie 2022. Ea a fost însă diagnosticată cu boala Wilson și insuficiență hepatică și a suferit un transplant de ficat pe 30 aprilie, la Spitalul Fundeni, din Capitală, potrivit Agerpres.

Transplantul hepatic pediatric a fost realizat în cadrul Școlii de Chirurgie, din Institutul Clinic Fundeni, sub îndrumarea profesorului doctor Irinel Popescu. Echipa chirurgicală și de îngrijire a fost compusă din specialiști de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

Fetița de 5 ani se află în terapie intensivă, iar starea ei se îmbunătățește treptat. Aceasta este stabilă, sedată, încă intubată si ventilată mecanic, dar medicii își doresc ca, în cel mai scurt timp, fetița să poată respira singură.

Biroul Regional OMS pentru Europa a raportat până la data de 21 Aprilie 2022: 169 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută, înregistrate la copii cu vârstă între o lună și 16 ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE