Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fetiță de 10 ani, lăsată nesupravegheată pe o saltea pneumatică, dusă de curenți din Vama Veche în Bulgaria

Incident neobișnuit pe litoral. O fetiță de 10 ani care se afla pe o saltea pneumatică în dreptul stațiunii Vama Veche a fost luată de curenți și a ajuns în apele teritoriale ale Bulgariei.

Din primele informații, copila lăsată, cel mai probabil, nesupravegheată pe o plajă din Vama Veche s-a îndepărtat de țărm după ce a fost luată de curenți. Alarma a fost dată, după ce copila nu a mai putut ajunge la mal. Familia ei a cerut imediat ajutorul salvamarilor care au intervenit cu un skijet. De asemenea, unchiul fetiței a înotat spre ea, pentru a încerca să o salveze.

”Fetița a depășit apele teritoriale ale României și a ajuns în Bulgaria. A fost recuperată de un salvamar cu skijet. A fost evaluată de echipajul SMURD”, au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

Potrivit salvatorilor, fetița nu a necesitat îngrijiri medicale, iar familia a refuzat transportul la spital.

Câte persoane și-au pierdut viața la mare

„De la începutul anului și până în prezent, pompierii militari au executat 55 de misiuni de căutare/salvare și acordare a primului ajutor medical pentru 58 de persoane victime ale accidentelor prin submersiune. Din păcate, 23 dintre acestea și-au pierdut viața în mare, Dunăre sau în lacuri”, a transmis Oana Manoilă, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE