Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Fără TikTok pe telefoanele de serviciu ale deputaților și personalului parlamentar din Danemarca, pe fondul riscului de spionaj

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Parlamentul danez a anunţat marţi că le-a cerut deputaţilor şi întregului personal să dezinstaleze aplicaţia TikTok de pe dispozitivele mobile de serviciu, din cauza "riscului de spionaj", relatează AFP, citată de Agerpres.

Aplicația este interzisă și pe dispozitivele angajaților Comisiei Europene

Anunţul a venit în urma recomandărilor Centrului danez pentru Securitate Informatică, ce i-a sfătuit "insistent" pe funcţionari să şteargă TikTok de pe telefon, după ce şi Comisia Europeană a interzis această aplicaţie pe dispozitivele de serviciu, cu scopul de a "proteja" instituţia.

Platforma ultrapopulară de clipuri video, deţinută de compania chineză ByteDance, a fost luată în vizor de occidentali sub suspiciunea că Beijingul ar putea obţine acces la datele utilizatorilor săi din întreaga lume.

În SUA, aplicaţia este considerată o ameninţare la adresa securităţii naţionale, fiind interzisă de la sfârşitul lui decembrie pe telefoanele funcţionarilor din administraţie. Recent, şi angajaţii agenţiilor federale au fost somaţi să procedeze la fel. Canada a făcut un anunţ similar luni.

Distribuie

Taguri