Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Facem gunoi și ne plângem de curățenie. România a rămas la coada Europei în privinţa reciclării

Ziua de Curățenie Mondială se desfășoară sâmbătă în aproape 200 sute de țări. Milioane de oameni adună gunoaiele de pe spațiile verzi și nu numai. Și în România au loc activități de ecologizare în aproape toate județele.

În anumite zone din cartierul Giulești din București, mai mulți voluntari, inclusiv copii, cu mănuși și cu saci de gunoi, s-au mobilizat sâmbătă dimineață să strângă deșeurile.

Acolo au fost aduse și utilaje, pentru că în acea parte a Giuleștiului sunt multe materiale de construcții abandonate. De acolo, resturile aruncate peste tot și adunate au fost duse către stațiile de sortare sau la gropile de gunoi de lângă Capitală.

Astfel de activități de ecologizare au loc în mai toate județele țării. În cazul în care vremea va fi ploioasă în anumite regiuni, ele se vor desfășura weekendul următor.

Pe lângă România, alte 196 de țări participă, de asemenea, la inițiativă.

România a rămas la coada Europei în privinţa reciclării

Când vine vorba de reciclare, țara noastră stă prost la acest capitol. Avem o rată de reciclare de doar 11% pe când media europeană se apropie de 50%. Uniunea Europeană a impus statelor membre o țintă de 50% până în 2020, o țintă pe care, evident, noi am ratat-o și suntem pe cale să facem din nou asta și să o ratăm și pe cea de 55%, din 2025.

Ziua de Curățenie Mondială a început în 2018 și de atunci peste 70 de milioane de voluntari din toată lumea au colectat peste 320.000 de tone de deșeuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE