Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Facebook a depășit trei miliarde de utilizatori pe lună. Popularitatea rețelei de socializare, în creștere

Compania Meta a anunțat că Facebook are peste trei miliarde de utilizatori activi pe lună. Platforma de socializare controlată de Mark Zuckerberg a continuat să crească în ultima perioadă, cu toate că popularitatea acesteia în rândul tinerilor este în scădere, relatează publicația Techcrunch.

În schimb, întreaga suită de aplicații a Meta - WhatsApp, Instagram, Messenger și, mai nou, Threads - este accesată în fiecare lună de 3,8 miliarde de utilizatori activi, adică de aproape jumătate din populația planetei.

Potrivit sursei citate, Facebook avea în ultimul trimestru 2,064 de miliarde de utilizatori activi, în creștere de la 2.037 de miliarde. Este vorba despre o creștere semnificativ în condițiile în care în ultimele trei luni din 2021 rețeaua raportase un declin în privința popularității.

Această creștere s-ar datora în parte de Reels, funcția ”inspirată” de la TikTok, pe care Meta a promovat-o puternic pe Instagram și Facebook. Potrivit directorului general al Meta, Mark Zuckerberg, Reels primește 200 de miliarde de redări pe zi în întreaga suită de aplicații. Threads a atins 100 de milioane de utilizatori în cinci zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE