Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alertă de raid aerian în toată Ucraina. Armata rusă ar fi lansat rachete și de pe un submarin din Marea Neagră

A fost raid de alertă aeriană în toată Ucraina. Forțele Aeriene de la Kiev a anunțat că 12 bombardiere rusești au lansat rachete de croazieră din Marea Caspică. Potrivit ucrainenilor, au fost lansate rachete și din Marea Neagră. Din motive de securitate, pentru câteva ore, a fost sistată și activitatea a trei puncte de frontieră dintre Ucraina și Republica Moldova. Moscova nu a comentat încă acuzațiile.

Armata ucraineană a reușit să elibereze 50% din teritoriile ocupate de Rusia

Armata rusă a bombardat regiunea Hmelnițki. Apărarea Antiaeriană a raportat și doborârea mai multor rachete deasupra regiunilor Kiev și Dnipropetrovsk. Comandamentul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că au fost doborâte și rachete de croazieră de tip Kalibr care ar fi fost lansate de pe un submarin rusesc din Marea Neagră. S-a întâmplat chiar înainte de summitul Ucraina-NATO, la care se va discuta despre securitatea în Marea Neagră.

Între timp, Kievul anunță că a respins atacurile Rusiei pe frontul din Bahmut. Purtătorul de cuvânt al grupării estice a Forțelor Armate Ucrainene a menționat că de mai multe săptămâni, armata ucraineană încearcă elibereze localitățile din zonă.  Pentru Bahmut se dau lupte de luni bune. Armata lui Putin a încercat să cucerească orașul industrial din estul Ucrainei până în 9 mai, când Rusia sărbătorește ”Ziua Victoriei”, dar nu a reușit.

La începutul lunii iunie, Ucraina a început o contraofensivă pentru a elibera localitățile ocupate de ruși din estul țării. Potrivit secretarului de stat american, Antony Blinken, armata ucraineană a reușit să elibereze 50% din teritoriile ocupate de Rusia de la declanșarea războiului din februarie anul trecut. Astfel, Blinken l-a contrazis pe președintele rus Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin susține că această contraofensivă a ucrainenilor nu a adus niciun rezultat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE