Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Expert german, avertisment cu privire la o posibilă epidemie în zonele din Turcia și Siria afectate de cutremure

Publicat de: Euronews

Pericolul unor epidemii este în creştere la şase zile după cutremurele devastatoare care au afectat Turcia şi Siria, a avertizat un expert german, membru al unei echipe de salvatori, potrivit DPA.

„În regiunile unde oamenii nu au acces la apă potabilă curată există riscul apariţiei unor epidemii la un moment dat”, a spus Thomas Geiner, un medic cu experienţă în intervenţii în caz de seism şi care face parte din echipa de salvatori a organizaţiei caritabile germane NAVIS.

Apa ar putea fi contaminată

Cadavrele numeroase prinse sub dărâmături ar putea contamina sursele de apă, a avertizat el. În multe locuri, oamenii nu au acces la toalete, ceea ce înseamnă că germenii ar putea ajunge la pânza freatică. Geiner a spus că situaţia îi aminteşte de perioada care a urmat seismului din Haiti, în 2010.

„Va trebui ca ajutorul să ajungă acolo unde este solicitat în următoarele câteva zile”, a spus el, menţionând că, având în vedere suprafaţa regiunii afectate, este practic imposibil de pus la dispoziţie infrastructura necesară peste tot.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE