Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Euronews România lansează campania ”Reciclăm să ne salvăm”

Astăzi, când începe sistemul garanție-returnare, Euronews România lansează campania ”Reciclăm să ne salvăm”, o radiografie a situației critice în care se află țara noastră în lupta cu deșeurile.

Cum va funcționa sistemul garanție-returnare pentru români și ce impact va avea acesta asupra reciclării? Ce efecte are lipsa reciclării asupra fiecăruia dintre noi? Cum ajunge microplasticul în oameni? Totul începe cu haosul și incoerența politicilor și a practicilor de reciclare, care diferă de la un sector al Bucureștiului la altul, sau de la un județ la altul.

În contextul în care România este ultima pe lista Uniunii Europene la capitolul reciclare, cu o rată de doar 11% am vrut să înțelegem cum ar trebui să fie făcute corect lucrurile. Ne-am întâlnit cu specialiști din țara care se află la polul opus în clasamentului european când vine vorba de reciclare: Germania. Pe parcursul campaniei ”Reciclăm să ne salvăm” vom vedea și cum poate fi transformat plasticul fie în haine, fie în alte produse pe care le folosim zi de zi.

Și vom afla de la experți și de la autorități, nu doar din România, ci din toată Europa, ce soluții există pentru a avea un stil de viață mai prietenos cu mediul.

”Reciclăm să ne salvăm” are și o componentă educativă: o serie de videoclipuri scurte, în care explicăm pe înțelesul tuturor cum ar trebui reciclate fiecare dintre cele mai importante produse pe care le folosim zilnic, acasă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE