Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

"Eu nu sunt Ceaușescu". Marcel Ciolacu a dezvăluit cum evităm ca prețurile RCA să se dubleze și spune că aceasta e treaba ASF

Plafonarea prețurilor RCA expiră, așa că românii vor plăti mai mult începând din această lună. De aici a pornit și protestul transportatorilor și al fermierilor, care contestă mai multe aspecte, printre care mărirea prețului carburanților, a rovinietei, sau pierderile cauzate de importurile de cereale ucrainene.

Marcel Ciolacu spune că ASF poate rezolva problema prețurile la RCA

Referitor la mărirea prețurilor RCA, premierul Marcel Ciolacu a explicat cum poate fi rezolvată situația și spune că cei de la ASF ar trebui să intervină.

"Eu nu pot să îi trimit pe asiguratori în faliment. Dar să existe un echilibru, nu poți să dublezi RCA-ul de la 9.000 la 18.000. E prea mult. Trebuie să găsim alte instrumente mult mai moderne, nu trebuie să fim atât de rigizi. Eu nu-s Ceaușescu, să dau mâine ordonanțe, decrete și decizii. Nu conduc eu ASF-ul. E adevărat, am avut o discuție să nu mai avem falimente în zona de asigurări și o abordare mult mai deschisă și mai pragmatică", a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a publicat noile creșteri ale tarifelor la RCA de la 0,4% la 6% față de februarie 2023.

În prezent, cel mai mic tarif de referinţă RCA este de aproximativ 1.000 de lei, la categoria de vârstă 51-60 de ani, pentru autoturismele cu o capacitate cilindrică de sub 1.200 de centimetri cubi. Iar maximul, în jur de 4.700 de lei pentru șoferii sub 30 de ani, pentru motoarele de peste 2.500 de centimetri cubi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE