Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Emil Boc, despre UNTOLD: A intrat și preotul în biserică, la ora 09:00, și noi eram tot pe Cluj Arena

Primarul Clujului Emil Boc a vorbit pentru Euronews România despre cel mai mare festival din România, UNTOLD, și despre artiștii preferați pe care se bucură să îi audă în fiecare an la Cluj. Edilul a oferit și detalii savuroase despre experiențele sale la festival și s-a declarat un fan al muzicii electronice.

„Aș putea spune, din moment ce am fost la toate edițiile Festivalului. Pe telefon am melodia lui Avicii, de la prima ediție când am avut șansa să-l avem aici și ne-am bucurat de prezența lui și de atunci, de la momentul primei ediții UNTOLD, și de la prezența lui Avicii la Cluj am melodia, dacă mă sunați, am melodia lui Avicii pe telefon. Nu sunt un DJ, dar sunt un iubitor de muzică bună”, a declarat Emil Boc.

La ce oră ați plecat cel mai târziu sau cel mai devreme de la Festival

Emil Boc, primarul Clujului: „Au fost ani în care am plecat pe la 09:30, când a fost Armin van Buuren, trebuia să mixeze patru ore și a mixat opt ore, cum se spune pe la noi, a intrat și preotul în biserică, la ora 09:00 și noi eram tot pe Cluj Arena. Au fost multe ediții la care am plecat după ora 07:00 dimineața. Aseară, deși aș fi vrut să stau să-l văd pe Steve Aoki, a trebuit să plec pe la vreo 02:00 pentru că am avut de lucru azi la primărie și de coordonat foarte multe activități, inclusiv legate de festival și de oraș. Mi-au făcut colegii înregistrare. Dar în seara asta o să am ocazia să-l văd pe Dimitri Vegas chiar dacă e la o oră înaintată.”

Cum a schimbat Cluj-Napoca acest mare eveniment

Emil Boc, primarul Clujului: „E meritul UNTOLD, e meritul organizatorilor, pentru că de la o ediție la alta au crescut acest festival ajungând să fie printre cele mai bune din lume, chiar aseară unii spuneau că e în primele trei festivaluri din lume. Doar vă dau o referință, la această ediție și-au cumpărat bilete festivaleri din 102 țări. Deci imaginați-vă, imaginea Clujului ajunge în 102 țări de pe mapamond. Ce ar fi putut să facă primăria să ajungă să-și arate calitatea vieții pe care o are la Cluj, încât să ajungă în 102 țări din lume. De aceea, acest festival, pe care noi ca autorități îl susținem în cadru legal existent, l-am generat în 2015, atunci când am fost capitală europeană a tineretului, este o moștenire și ne bucurăm că putem oferi muzică de calitate, un festival de calitate, o infrastructură modernă.”

Câți bani aduce festivalul UNTOLD la Cluj-Napoca

Emil Boc, primarul Clujului: „Este vorba de tot ce se adună aici, este vorba de peste 300 de milioane de euro care intră, într-o formă sau alta, în comunitatea de la Cluj, prin ceea ce produce acest festival, repet, prin cheltuielile indirecte. Cu alte cuvinte, și din această perspectivă, acest festival are o componentă importantă, dar nu pentru componenta economică susținem acest festival, însă pentru ceea ce putem oferi noi ca țară.”

Prima ediție UNTOLD versus a șaptea

Emil Boc, primarul Clujului: „Evident că în 2015 am avut rețineri majore. Pentru că mulți îmi spuneau că o să vină 300.000 de oameni în oraș, că or să facă parf orașul, o să distrugă tot ce înseamnă infrastructură, o să rămână prăpăd. De la prima ediție, un coș, nici o bancă nu a fost deterioriată. Asta a spus multe pentru mine de atunci. Asta arată calitatea oamenilor care vin.”

Cum gestionează primăria zgomotul și amplasarea scenelor

Emil Boc, primarul Clujului: „Este un efort al comunității clujene. Evident că nu toți sunt de acord cu acest festival în oraș, dar asta nu înseamnă că noi nu-i ascultăm pe cei care nu sunt de acord. De la an la an am îmbunătățit: fie poziționarea scenelor, diminuarea zgomotului într-o anumită zonă, organizarea programului și a fluxului de participanți pentru a nu perturba activitatea orașului. Deci în fiecare an am îmbunătățit. Dacă vă veți uita anul acesta a scăzut mult disputa festivalului de la Cluj.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE