Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk a dezvăluit că ia ketamină impotriva depresiei: ”Poate atenua o stare de spirit negativă”

Elon Musk a stat de vorbă cu fostul reporter CNN Don Lemon într-un interviu în care a discutat de la imigrație, la moderarea conținutului de pe platforma X și până la consumul ketamină.

Cum folosește Musk platforma de social media X?

Musk a declarat că se gândește la X ca la o "platformă de tip player versus player", folosind un termen pentru jocurile video care îi pun pe jucători unul împotriva celuilalt până la așa zisa moarte virtuală, potrivit Euronews Next.

Deși nu a fost foarte clar cu privire la ceea ce a vrut să spună prin compararea X cu un meci pe viață și pe moarte, a adus vorba despre acest lucru în contextul postărilor ocazionale de la orele târzii în care pare să se pregătească pentru o ceartă.

"Îl folosesc pentru a posta glume, uneori banalități, alteori lucruri care sunt de mare importanță", a spus Musk despre postările sale pe X.

Utilizarea ketaminei pentru depresie

Musk este "aproape întotdeauna" treaz atunci când postează pe X noaptea târziu, a declarat el pentru Lemon.

"Nu beau, nu prea, știi tu", a spus el, cu vocea pierdută. Apoi, Lemon l-a întrebat despre un subiect pe care Musk l-a discutat anterior în mod public - utilizarea ketaminei, o substanță controlată care este folosită și în mediul medical ca anestezic și pentru depresia rezistentă la tratament.

Când Lemon l-a întrebat, Musk a spus că are o rețetă pentru ketamină, deși a revenit asupra afirmației, numind-o "destul de privat să întrebi pe cineva despre o rețetă medicală".

El a descris momentele în care are un fel de stare ”chimică negativă în creier, cum ar fi depresia" și a spus că ketamina poate fi utilă pentru a atenua "o stare de spirit negativă".

Întrebat dacă el crede că abuzează vreodată de acest medicament, Musk a spus că nu crede acest lucru.

"Dacă ai folosit prea multă ketamină, nu prea poți să lucrezi", a spus el.

Musk s-a întâlnit cu Trump în Florida

Musk a declarat că s-a întâlnit recent cu Donald Trump în Florida - total întâmplător.

"Credeam că eram la micul dejun la un prieten și a venit Donald Trump. Să spunem doar că el a vorbit cel mai mult", a spus el.

Conversația nu a implicat nimic "revoluționar sau nou", a spus el, adăugând că Trump nu i-a cerut o donație.

"Președintelui Trump îi place să vorbească, așa că a vorbit. Nu-mi amintesc să fi spus ceva ce nu a spus în mod public", a spus Musk.

Musk a declarat că nu va susține niciun candidat la președinție și nu va contribui la niciun candidat, deși a sugerat că ar putea să-și reconsidere sprijinul mai târziu în sistemul politic.

Imigrația și "marea teorie a înlocuirii”

Musk a declarat că respinge așa-numita "teorie a marii înlocuiri", o credință rasistă care, în forma sa cea mai extremă, susține în mod fals că evreii se află în spatele unui complot menit să diminueze influența albilor în SUA.

Însă, în interviul acordat lui Lemon, el a susținut, pe baza unor dovezi incerte, că un val de imigranți fără documente a influențat alegerile din SUA în favoarea democraților.

Lemon a subliniat că imigranții fără acte nu pot vota și, prin urmare, nu pot favoriza cu adevărat niciun partid politic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE