Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elevii români scriu istorie la Olimpiada de Informatică. România este pe locul doi în lume, după China

Elevii români scriu, din nou, istorie. Performanța lor pune țara noastră pe harta mondială la Olimpiada Internațională de Informatică. Suntem pe locul doi în lume, la numărul de medalii câștigate la această competiție. Dacă unii dintre elevi s-au întors acasă, alții au plecat direct spre facultățile de prestigiu la care au fost acceptați.

Lotul României a cucerit trei medalii de argint și una de bronz, astfel c-am devenit a doua țară, după China, ca număr de medalii obținute în istoria Olimpiadei Internaționale de Informatică.

Alexandru Tudoran studiază la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie. Este medaliat cu argint la nivel mondial. Spune că și-ar fi dorit mai mult și că abia așteaptă să se întoarcă și la anul în competiție.

”E un rezultat bun, eu sunt mulțumit cu medalia, și mai am un an, sper ca anul vitor să obțin, în sfârșit, medalia de aur la care visez”, a spus Alexandru.

Și Luca a cucerit medalia de argint. Pentru el a fost ultima competiție pentru că, în câteva zile, va începe o nouă etapă în viața sa. Merge la facultate, la Paris.

”Mai departe o să mă duc la Ecole Polytechnic în Franța și acolo o să urmez programul pt trei ani”, a spus Luca Perju-Verzotti, elev la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”.

Unul dintre cei care i-a ghidat pe elevi spre obtinerea acestor rezultate remarcabile este Tamio-Vesa Nakajima, doctorand la Oxford, fost olimpic ce a reprezentat de Romania la olimpiade internationale.

”Un rezultat fabulos! Sunt mandru de ei, Romania este foarte tare la informatica. Vreau să felicit concurenții noștri. Au făcut extraordiar de bine. Suntem, în continuarem printre cele mai puternice țări din lume la informatică”, a precizat Tamio-Vesa Nakajima.

Printre olimpici sunt și Andrei-Robert Ion care a câștigat medalie de Argint, și Alexandru Luchianov, medaliat cu Bronz. Cei doi nu au revenit în tară după competenție, ci au plecat direct la facultățile la care au fost acceptați, unul în Statele Unite ale Americii si celălalt în Olanda, ambii își vor urma pasiunea pentru știintele exacte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE