Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elevii olimpici cu rezultate excepționale, premiați cu mai mulți bani. Sorin Cîmpeanu: „Mărim semnificativ cuantumul premiilor”

Guvernul a decis, miercuri, să mărească premiile acordate elevilor care au obținut rezultate excepționale la olimpiadele internaționale. Ministrul Educației a afirmat că vor fi acordate premii ce pot ajunge la echivalentul a 4.000 de euro.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că a fost aprobat un proiect de hotărâre de Guvern prin care este mărit ”semnificativ cuantumul premiilor elevilor români care au obținut rezultate excepționale în acest an, în mod deosebit, la olimpiadele internaționale, rezultate care merg de multe ori până la locul doi mondial sau locul cinci mondial de foarte multe ori, pe primul loc la nivel european”.

Ministrul Educației a amintit despre rezultatele obținute de elevii români la olimpiadele internaționale.

”De exemplu, olimpiada de fizică - locul 2 mondial și primul loc european detașat sau olimpiada de matematică - locul 5 mondial și primul loc detașat la nivel european.

Avem și alte olimpiade - olimpiada de limbă germană în care o elevă din Bacău a obținut medalie de aur”, a spus Cîmpeanu.

Elevii olimpici cu rezultate excepționale, premiați cu mai mulți bani. Suma primită de medalia de aur

Guvernul a decis să crească valoarea acestor premii deoarece „nu aveau o valoare pe care Guvernul să o considere conformă cu rezultatele acestor tineri excepționali”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

„Premiul întâi - aur, aur absolut - 20.000 de lei.

Acest premiu este luat de elev și de școala din care provine acel elev. Fiecare dintre cei doi, școala care a contribuit la formarea elevului primește 20.000 de lei, elevul primește 20.000 de lei. Până acum, premiul era de 12.250 de lei.

Premiile doi, trei și mențiune au de asemenea valori crescute semnificativ până la 15.000 de lei; 12.000 de lei, 10.000 de lei și 6.000 de lei mențiunea.

Pentru olimpiadele regionale sau europene, premiul este de 7.500 de lei.

Pentru că în momentul de față, pentru o echipă de 20 de elevi, care ia premiu la nivel național, legislația actuală prevede o valoare a premiului de 22 de lei per elev care a luat premiu întâi la nivel național.

Ministerul Educației a considerat inacceptabilă această situație, iar propunerile sunt de creștere până la 600 de lei pentru fiecare elev din echipă”, a explicat ministrul Educației.

Elevii olimpici, premiați la Guvern

„Premierea olimpicilor internaționali se va face la Guvernul României, premierul României, pentru a recunoaște rezultatele excepționale, a decis să organizeze o sesiune extraordinară de premiere la Guvernul României. Era de asemenea oportună actualizarea acestor premii”, a concluzionat Sorin Cîmpeanu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE