Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Elevul care a intoxicat 25 de colegi ai unui liceu din București se consideră victimă. Tatăl băiatului: ”A fost bătut cu pumnii, cu picioarele”

Mai mulți elevi de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București au fost evacuați marți, după ce a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant, în incinta clădirii. Elevii au acuzat stare de rău.

Elevul din București, care a folosit ieri un spray lacrimogen în timpul unui conflict cu un coleg, ar fi fost în legitimă apărare, susține familia. Tatăl adolescentului spune că va demosntra că băiatul lui este, de fapt, victima.

Marți, 29 de elevi de la Colegiul tehnic Dimitrie Leonida din Capitală au ajuns la spital, după ce un elev a folosit un spray lacrimogen, în timpul unui conflict. Aseară, adolescentul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.

Incidentul ar fi pornit de la o ceartă între elevul care avea la el spray lacrimogen și alți colegi din liceu. Tatăl băiatului anchetat spune că spray-ul i l-a dat chiar el copilului pentru a se apăra de câini, pe drumul de la școală spre casă. Bunica elevului spune că acesta s-ar fi aflat în legitimă apărare, fiind atacat de un grup numeros de colegi.

”A fost bătut cu pumnii, cu picioarele. O să și merg cu el la IML. O să se demonstreze toate loviturile pe care le-a luat. Are aici obrazul spart, nasul umflat, fruntea. Îl doare tot spatele, mâna, coastele.

Să fii înconjurat de 20 de persoane, să te ia la pumni și la picioare, de disperare, având ăla în buzunar, de frică, la câte a încasat, s-a speriat și a dat în aglomerație.”, spune tatăl elevului.

Părinții elevilor intoxicați cu spray lacrimogen susțin că nu i-a anunțat nimeni din conducerea școlii despre incident. Mulți dintre ei au mers direct la școală după ce au aflat de la copii ce s-a întâmplat.

14/02/2024 , 08:16

Reacția Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida

Conducerea Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida desfăşoară verificări după ce un elev de 15 ani a utilizat un spray paralizant în incinta clădirii, dar şi la intrarea în liceu.

"Am fost informaţi de conducerea unităţii de învăţământ că s-a produs un incident - un elev de clasa a IX-a a pulverizat spray lacrimogen. Au fost afectaţi 33 de elevi. 25 de elevi au fost transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu (14) şi Spitalul Marie Curie (11). Opt dintre copiii evaluaţi la faţa locului au refuzat transportul la spital. Ca măsură a mai fost luată şi evacuarea temporară a parterului unităţii de învăţământ - 91 de elevi. Există în momentul de faţă o anchetă în desfăşurare a organelor abilitate - a Poliţiei şi în paralel se vor desfăşura verificări şi la nivelul unităţii de învăţământ de către conducerea unităţii de învăţământ, în Comisia de Violenţă. În funcţie de ce vor descoperi se va acţiona în consecinţă - în speţă elevul poate fi sancţionat pe statutul elevului", a declarat pentru AGERPRES inspectorul de imagine Elena Ştefan din cadrul IŞMB.

Conform primelor informații, au ajuns la spital cu ambulanța 25 elevi (14 la Spitalul Grigore Alexandrescu și 11 la Spitalul Marie Curie).

Au fost alertate opt autospeciale SMURD, patru SABIF, CBRN, două autospeciale pentru victime multiple şi două autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor, conform Agerpres.

Incidentul, după un conflict între doi elevi

Surse judiciare citate de Agerpres spun că incidentul s-a produs în urma unui conflict al elevului cu un coleg.

"Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Secţia 9 Poliţie au fost sesizaţi, de către directorul unei instituţii de învăţământ, prin apel 112, în jurul orei 10,00, cu privire la faptul că în incinta unei şcoli din Sectorul 2 un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât şi la intrarea în instituţie", informează DGPMB.

Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranţă Şcolară, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE