Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Elena Udrea rămâne în închisoare. Instanța Supremă a respins recursul în casație

De Mirabela Vasile  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor. Completul de cinci judecători de la Instanța Supremă care judecă recursul în casație formulat de avocații fostului ministru a respins cererile de suspendare a executării pedepsei, adică de eliberare a Elenei Udrea.

Măsura excepțională avea ca scop suspendarea pedepsei și rejudecarea dosarului în care e implicat fostul politician.

Hotărârea a fost amânată de câteva ori în acest proces. Recursul în casație rămâne ultima cale de atac posibilă.

Acuzațiile care i-au fost aduse Elenei Udrea

Elena Udrea a fost condamnată la închisoare cu executare pentru că a fost implicată în mai multe de corupție săvârșite în perioada 2010-2012, în ceea ce privește administrarea fondurilor publice de către Ministerului Dezvoltării și Ministerul Economiei.

Fostul ministru a organizat Gala Bute din 2011, după mai multe discuții cu președintele FR Box, Rudel Obreja, iar, apoi, le-a solicitat subordonaților din Ministerul Dezvoltării să găsească soluții pentru finanțarea meciului, „urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute”, spun procurorii DNA şi judecătorii care au pronunţat verdictul final.

Distribuie

Taguri

Articole lipsă