Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Decizia în cazul Elenei Udrea, amânată de judecătorii bulgari. Care este motivul

Judecătorii bulgari au amânat până pe 8 iunie decizia în cazul extrădării Elenei Udrea. Magistrații au decis ca fostul ministru, condamnat în România, să rămână în arest până la luarea deciziei.

Decizia de amânare a fost luată în cursul ședinței de judecată astăzi (1 iunie - n.red), întrucât mai multe documente privind speța Elenei Udrea au fost trimise de România către instanța bulgară cu mai puțin de 24 de ore înaintea ședinței de astăzi și este necesar ca documentele să fie traduse în limba bulgară. Magistrații au motivat că nu au avut suficient timp pentru a efectua traducerea.

"Curtea de Apel a refuzat deopotrivă să modifice măsura detenției în arest preventiv impusă Elenei Udrea, după ce a fost arestată în Bulgaria în urmă cu mai bine de o lună.

Magistrații au precizat că termenul rezonabil pentru examinarea cazului de extrădare a acesteia nu a fost încă depășit, iar dacă dosarul poate fi soluționat în curând, modificarea măsurii nu se justifică.

De asemenea, judecătorii au spus că nu se știe în acest moment dacă Elena Udrea continuă să aibă un contract de închiriere în Bulgaria, pentru a avea un spațiu în care să locuiască în cazul în care va părăsi centrul de arest preventiv. Din aceste motive, ea va aștepta decizia în arest preventiv, până pe 8 iunie, când va fi analizată cererea de extrădare", a declarat Borislava Radoeva, purtător de cuvânt al Curții de Apel din Sofia.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Există posibilitatea ca astăzi magistrații bulgari să o extrădeze pe Elena Udrea, deoarece nu ar mai fi motive pentru o nouă amânare.

Este al patrulea termen fixat, în ceea ce privește judecarea contestației Elenei Udrea. În acest moment, Udrea se află în arest în Bulgaria. Magistrații au refuzat să o lase în libertate pe timpul judecării procesului. Elena Udrea va ajunge în jurul orei 13.00 la Curtea de Apel din Sofia.

Prima instanță care a judecat cazul său a decis că fostul politician trebuie să fie trimis în România și predat autorităților.

Până acum, Udrea s-a plâns de condițiile din penitenciar, doar ca să nu fie trimisă în România. Ea a spus inclusiv că deține proprietăți în Grecia, acolo unde și-ar fi dorit să obțină azil politic. Aceste argumente însă nu au fost admise de judecători.

În cazul în care va fi o decizie în defavoarea Elenei Udrea, polițiștii din România vor merge după aceasta și o vor aduce în România. Ea va fi încarcerată la penitenciarul Târgșor.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a plecat din România, înainte ca Instanţa Supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute.

Ea a fost prinsă în Bulgaria, pe 7 aprilie, în vama Kulata, înainte de a trece graniţa în Grecia, procedurile de extrădare fiind în derulare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE