Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Elena Udrea a obținut o nouă amânare în procesul de extrădare

UPDATE Curtea de Apel din Sofia a amânat miercuri, pentru începutul lunii iunie, dezbaterile în procesul de extrădare a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care are de executat în România o condamnare de 6 ani închisoare.

Noul termen ar putea fi data de 1 sau 8 iunie, în funcție de cum vor primi la Curtea de Apel din Sofia documentele cerute părții române.

Fostul ministru al Turismului a formulat un recurs în casație încă din 2019, dar judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, ieri, amânarea din nou a judecării procesului în dosarul Gala Bute. Noul termen este în 23 mai.

Elena Udrea are alte două dosare pe rol în România: Dosarul Hidroelectrica în care este acuzată de trafic de influență și spălare de bani, dar și dosarul finanțării ilegale a campaniei prezidențiale din 2009. În acest ultim dosar, Udrea a fost condamnată în primă instanță la 8 ani de închisoare.

Reținută în Bulgaria pe 7 aprilie

Elena Udrea, în vârstă de 48 de ani, fost ministru al dezvoltării regionale şi turismului din 2009 până în 2012, a fost condamnată la 6 ani de închisoare în România pentru primirea unor mite de 12 milioane de lei şi 1,1 milioane de euro de la mai multe companii în schimbul unor acţiuni menite să ducă la obţinerea unor foloase necuvenite, scrie BTA.

Ea a fost reţinută pe 7 aprilie de poliţia de frontieră din Bulgaria în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

La mijlocul lui aprilie, tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat extrădarea fostului ministru autorităţilor române pentru executarea unui mandat de arestare european emis de un tribunal din Bucureşti pe 7 aprilie 2022.

Elena Udrea a atacat cu apel acest verdict la Curtea de Apel din Sofia

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE