Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zi importantă pentru Elena Udrea: află dacă scapă de condamnarea în dosarul „Gala Bute”

Aflată în Bulgaria, acolo unde așteaptă încheierea procesului de extrădare, Elena Udrea speră să scape, încă o dată, de închisoare. Instanța supremă judecă astăzi recursul în casație formulat de avocații acesteia, iar judecătorii ar putea decide fie achitarea fostului demnitar, fie rejudecarea cauzei. În oricare dintre variante, Elena Udrea ar avea de câștigat.

În dimineața zilei de 7 aprilie, Elena Udrea a ieșit din țară cu mașina, prin vama Giurgiu, cu câteva ore înainte ca judecătorii să decidă, definitiv, condamnarea ei la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Dată în urmărire internațională de Poliție, Elena Udrea a fost prinsă ulterior în vama Kulata, la granița cu Grecia, țară în care își închiriase un apartament.

Elena Udrea a fugit din țară și în 2018, când Înalta Curte a pronunțat decizia de condamnare în același dosar. La momentul sentinței, în iunie 2018, fostul ministrul al Turismului se afla deja de câteva luni în Costa Rica, alături de Alina Bica, acolo unde cele două ceruseră azil politic.

Eliberată în 2018

Elena Udrea a fost eliberată în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a decis că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă. S-a întors în țară în vara lui 2019, iar ulterior a declarat că este un om liber și că nu vrea să mai fugă din țară.

Acum, pentru Elena Udrea urmează câteva zile extrem de importante. Pe 26 mai, Udrea are programat un nou proces şi ar trebui să se prezinte din nou la Înalta Curte, la termenul unde se judecă dosarul finanțării campaniei lui Traian Băsescu din 2009. În plus, Elena Udrea este acuzată de trafic de influență și spălare de bani și în dosarul Hidroelectrica.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE