Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE 20.13 Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a declarat, imediat după ce instanţa bulgară a decis să o extrădeze pentru a ispăşi o condamnare de 6 ani închisoare în dosarul Gala Bute, că "se pare că nu există justiţie" pentru ea în România sau Bulgaria.

Udrea le-a mai spus jurnaliştilor, pe holurile Curţii de Apel din Sofia, că nu poate să-i explice fetiţei ei ce se întâmplă, însă o va minţi că nu poate veni acasă pentru că are ceva de făcut, informează Agerpres.

"Se pare că nu există justiţie pentru mine. Nu în România sau Bulgaria (...) O să am un mesaj în zilele următoare pentru cei care au făcut presiuni asupra judecătorilor, dar şi pentru judecătorii care au acceptat aceste presiuni. Pentru decizia din 7 aprilie s-au făcut presiuni asupra judecătorilor", a spus Elena Udrea, la ieşirea din sala de judecată, având cătuşe la mâini şi flancată de poliţişti bulgari.

Întrebată cum îi va explica fetiţei ei faptul că va lipsi o vreme, Udrea a răspuns: "Credeţi că un copil de trei ani ştie ce se întâmplă sau că i-aş spune ce se întâmplă? O să-i spun din nou o minciună, că nu pot veni pentru că am ceva de făcut, aşa cum o mint de două luni".

UPDATE
Judecătorii bulgari au pronunțat vineri sentința definitivă prin care se pune în aplicare mandatul european de arestare. Elena Udrea va fi extrădată în România, unde a primit o condamnare de 6 ani cu executare, în dosarul Gala Bute.

Udrea va ajunge în România pe cale terestră și va fi dusă de polițiștii români la penitenciarul Târgșor, singurul centru de detenție pentru femei din România.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ultimul termen al procesului privind extrădarea din Bulgaria a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care are de executat în România o condamnare de șase ani de închisoare, are loc vineri la Curtea de Apel din Sofia.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute.

Pe 7 aprilie, Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

La mijlocul lunii aprilie, tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat punerea în executare a mandatului european emis pe numele ei şi extrădarea în România.

Elena Udrea a atacat soluția la Curtea de Apel din Sofia.

La ultimul termen al procesului, pe 7 iunie, avocaţii Elenei Udrea au făcut cereri suplimentare către magistraţii bulgari, solicitând audierea expertului Corneliu Liviu Popescu şi a martorei Ingrid Mocanu, prezentă în sala de judecată. De asemenea, avocaţii au solicitat poziţia unui expert în drept constituţional din România.

După audiere, judecătorii de la Sofia au anunţat că s-a clarificat tot ce era necesar, iar vineri, 10 iunie, avocaţii şi Parchetul vor ţine pledoariile pe fondul cauzei, după care instanţa va lua o decizie. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE