Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

El Camino de România. Traseul Via Transilvanica, lung de 1.400 km, va fi dat în folosință în toamnă

Via Transilvanica, unul din cele mai spectaculoase trasee de drumeție din România, este aproape finalizat și va f dat în folosință în toamna acestui an.

Concret, traseul va fi deschis în întregime pe 8 octombrie, iar inaugurarea va avea loc la Alba-Iulia.

„Via Transilvanica va fi finalizată în întregime, după patru ani jumătate de muncă asiduă, iar sărbătoarea grandioasă a întregului traseu va avea loc în forma unui „târg”: loc de întâlnire, schimb de experiențe turistice cu organizații, trasee, destinații turistice din toată țara și din toată lumea!Vrem să unim traseele și experiențele noastre, toți oamenii drumului, pe cei cu drag de țară și pe cei curioși să o cunoască pe data de 8 octombrie 2022, la Alba Iulia, acolo unde a început totul!”, potrivit postării de pe pagina Via Transilvanica.

Via Transilvanica - El Camino de România

Construcția traseului Via Transilvanica, lung de 1.400 km, a început în anul 2018, fiind un proiect al Asociației Tășuleasa Social.

Traseul este cuprins între Putna și Drobeta Turnu‑Severin și este împărțit în șapte regiuni istoric‑culturale: Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacica, Terra Banatica și Terra Romana. 

Via Transilvania străbate zece județe (Suceava, Bistrița‑Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți) și este marcat specific cu litera T, de culoare portocaliu, într-un cerc de aceeași culoare, pe un fundal alb.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE