Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Educația anticomunistă, materie obligatorie în școlile din Florida. Ron DeSantis: ”Vom spune adevărul despre ororile comunismuluI”

Guvernatorul din Florida, Ron DeSantis, a aprobat proiectul legislativ prin care educația anticomunistă va deveni o materie predată elevilor din toate școlile publice din acest stat american, încă de la grădiniță, relatează postul american Fox35 Orlando.

Înconjurat de veterani care au participat la invazia din Golful Porcilor, Ron DeSantis a vorbit despre importanța legii ce prevede obligativitatea predării ”educației anticomuniste” în școli.

”Vom spune adevărul despre comunism în statul Florida. Vom spune adevărul despre ororile comunismului”, a declarat Ron DeSantis, potrivit sursei citate.

Congresmenii statului Florida au aprobat cu o măsură covârșitoare proiectul legislativ prin care materia de istorie a comunismului va fi adăugată în programa obligatorie a școlilor publice, începând cu anul școlar 2026-2027.

Cursurile ar trebui să fie ”adecvate vârstei și dezvoltării” elevilor și să includă diverse subiecte legate de comunism, inclusiv ”istoria comunismului în Statele Unite și a mișcărilor comuniste locale” și ”istoria și tacticile acestora”.

Potrivit sursei citate, "Atrocitățile comise în străinătate sub îndrumarea comunismului" ar trebui, de asemenea, să facă parte din această materie. În plus, programa școlară ar trebui să includă o ”abordare comparativă a ideologiilor politice, cum ar fi comunismul și totalitarismul, care intră în conflict cu principiile de libertate și democrație esențiale pentru principiile fondatoare ale Statelor Unite”.

Inspectorul școlar al statului Florida, Manny Diaz Jr, a precizat că această materie va fi predată la toate nivelurile de studii. Departamentul de stat pentru Educație va avea responsabilitatea de a elabora standarde academice pentru aceste lecții.

"Toate acestea vor fi răspândite în toată programa școlară, de la K (grădiniță) până la 12 (clasa a XII-a). Și se va face într-un mod adecvat vârstei, așa cum facem cu toate standardele noastre", a declarat miercuri Diaz, conform sursei citate.

DeSantis a semnat proiectul legislativ cu prilejul comemorării a 63 de ani de la invazia din Golful Porcilor. La evenimentul în cadrul căruia a fost semnat miercuri actul normativ, au participat militari care au luptat în timpul invaziei în încercarea de a răsturna regimul lui Fidel Castro.

Istoria comunismului, predată elevilor de liceu din Florida

În prezent, elevii din școlile publice din Florida au parte de cursuri despre comunism în cadrul programei de științe sociale pentru liceu și de un curs de educație civică și guvernamentală încă din clasa a șaptea. Un curs de guvernare americană din liceu, care este o cerință pentru absolvire, include, de asemenea, 45 de minute de instruire privind "ziua victimelor comunismului".

Florida a mai avut anterior un curs intitulat "Americanism vs. Comunism", care a fost obligatoriu pentru elevii din liceele publice între 1961 și 1991.

În contextul în care statul este pregătit să își consolideze ofertele de istorie a comunismului în școli, Diaz a subliniat cum sentimentul anticomunist este puternic în sudul Floridei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE