Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

DuckDuckGo a implementat un AI care răspunde la întrebări bazate pe Wikipedia

DuckDuckGo a devenit cel mai recent motor de căutare care a încorporat inteligența artificială. Compania a anunțat un nou instrument, numit DuckAssist, care extrage și rezumă automat informații de pe Wikipedia ca răspuns la anumite întrebări.

Potrivit The Verge, Beta DuckAssist este live pe motorul de căutare chiar acum, dar numai prin aplicațiile mobile și extensiile de browser ale DuckDuckGo. Compania îl va adăuga motorului de căutare bazat pe web dacă procesul „merge bine”, a susținut Gabriel Weinberg, fondatorul și CEO-ul DuckDuckGo.

Când introduceți o întrebare la care DuckAssist vă poate ajuta, veți vedea o casetă care spune „Pot verifica dacă Wikipedia are informații relevante despre acest subiect, doar întrebați” în partea de sus a rezultatelor căutării. Apăsați butonul albastru „Întrebați” și veți primi un răspuns generat de AI folosind informații rezumate de pe Wikipedia.

Dacă DuckAssist a răspuns deja la o întrebare înainte, acel răspuns va apărea automat, ceea ce înseamnă că nu va trebui să „întrebati” același lucru de mai multe ori.

Cum funcționează Duck Assist

Deși instrumentul este construit pe modele de limbaj de la OpenAI, compania care produce ChatGPT și Anthropic susținut de Google , Weinberg spune că va păstra același accent pe confidențialitate ca și DuckDuckGo. Potrivit anunțului, DuckAssist nu va împărtăși nicio informație de identificare personală cu OpenAI și Anthropic și nicio companie nu va folosi întrebările dvs. anonime pentru a-și antrena modelele.

DuckDuckGo spune că funcția folosește „cea mai recentă descărcare completă Wikipedia disponibilă”, care are aproximativ câteva săptămâni, așa că s-ar putea să nu te poată ajuta dacă ceri ceva mai târziu. Cu toate acestea, compania intenționează să actualizeze acest lucru în viitor, precum și să adauge mai multe surse din care să poată extrage DuckAssist.

Ca și alte instrumente AI, DuckAssist nu este imun la greșelile. Weinberg observă că există „o limită a cantității de informații pe care caracteristica o poate rezuma”, fără a mai vorbi de faptul că Wikipedia poate să nu aibă întotdeauna informațiile corecte.

Dar Weinberg consideră că faptul că DuckAssist oferă rezumate ca răspuns la întrebări – în loc să se bazeze pe propriile date – reduce riscul ca acesta să inventeze ceva.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE