Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Două noi decese din cauza rujeolei. Victimele, un bebeluș de șapte luni și un tânăr de 35 de ani

Rujeola a mai făcut două victime în România. Un bebeluș din Brașov și un tânăr din București au murit din cauza virusului.

Bebelușul de 7 luni nu era eligibil pentru vaccinare, iar tânărul de 35 de ani nu era vaccinat. Numărul cazurilor de rujeolă din țara noastră continuă să crească.

Potrivit unui raport realizat de INSP, în perioada 1 ianuarie-24 decembrie au fost înregistrate peste 2.700 de cazuri de rujeolă și 2 decese. Cele mai multe cazuri confirmate au fost raportate în județele Mureș și Brașov și în Capitală.

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, la începutul acestei luni, după ce numărul de spitalizări ale copiilor infectați a crescut îngrijorător.

Ce este rujeola

Rujeola (pojarul cum este cunoscută în limbaj popular) este o boală deosebit de contagioasă, care afectează mai ales copiii, fiind una dintre principalele cauze de deces în rândul acestora la nivel mondial.

Aceasta se transmite prin strănut sau tuse și se estimează că 90% din persoanele neimunizate expuse la un individ bolnav pot contracta boala. Mortalitatea este de 1-3 la o mie de cazuri, mai ridicată la copiii sub 5 ani și este determinată de complicațiile bolii. Singura măsură eficientă pentru prevenirea îmbolnăvirii este vaccinarea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE